Stefan Kapferer nieuwe CEO van 50Hertz

De aandeelhouders van 50Hertz, Elia en de Duitse investeringsbank KfW, hebben aangekondigd dat ervaringsdeskundige Stefan Kapferer aan het hoofd komt van het Duitse netbedrijf.

Trefwoorden: #50Hertz, #Elia, #energie, #netbeheerder, #Stefan Kapferer

Lees verder

HR

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE -. Stefan Kapferer (°1965) studeerde Administratieve Wetenschappen aan de universiteit van Konstanz. Hij startte zijn carrière bij de liberale partij FDP (Freie Demokratische Partei) waar hij o.a. aan het hoofd stond van de afdeling strategie en campagnes.

In 2003 werd hij directeur-generaal bij de kanselarij van Nedersaksen, de vertegenwoordiger van de deelstaat Nedersaksen bij de Duitse federatie. Tussen 2008 en 2014 was hij Staatssecretaris op diverse departementen, o.a. voor Gezondheid, Economie en Technologie.

Hij zorgde voor de implementatie van verschillende wetten in de context van de Duitse ‘Energiewende’ en vertegenwoordigde geregeld Duitsland in de Raad van ministers van Energie bij de Europese Unie.

In 2014 nam hij een internationale functie op als plaatsvervangend secretaris- generaal van de OESO in Parijs om vanaf 2016 voorzitter te worden van de raad van bestuur van BDEW, de Duitse vereniging van energie- en waterindustrieën.

Stefan Kapferer begint ten laatste op 1 januari 2020. Tot die tijd blijft Dr. Frank Golletz naast CTO ook plaatsvervangend CEO.


Op de foto: Chris Peeters, CEO Elia groep (links) en Stefan Kapferer.