ML6 opent nieuw kantoor in Gent

De Gentse scale-up, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, maakt een sterke groei door in Europa en telt nu meer dan 50 medewerkers.

Trefwoorden: #AI, #Gent, #machine learning, #ML6, #reinforcement learning, #systeem, #zelflerend

Lees verder

Techniek

( Foto: ML6 )

ENGINEERINGNET.BE - Het Gentse ML6 zette zichzelf in geen tijd op de kaart in België met zijn oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data.

Zo voerde het bedrijf al meer dan 120 use cases uit bij bedrijven actief in de publieke sector, gezondheidszorg, maakindustrie, retail, e-commerce, juridische sector en vele anderen.

De scale-up heeft al kantoren in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook dichter bij huis laat de groei zich voelen. Het nieuwe kantoor dient onder meer om klanten rond te leiden langs de talrijke demo-opstellingen. "Zo zien ze onze AI-expertise in actie”, zegt Nicolas Deruytter, CEO van ML6.

Het kantoor is met 867 m² een stuk groter en werd onlangs feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van Thierry Geerts (CEO van Google België), Dominiek Valcke (CEO TVH) en Gunther Ghijsels (CIO van Randstad).

Tijdens een paneldiscussie deelden zij hun inzichten en ervaringen met artificiële intelligentie in het bedrijfsleven. Zo was er aandacht voor de betekenis van machine learning en AI, hoe de technologie op zeer uiteenlopende manieren is in te zetten en hoe men begint aan AI-projecten.

Er werd dieper ingegaan op het verschil tussen succesvolle en gefaalde AI-projecten en hoe men hieruit lessen kan trekken. Ook werd ingezoomd op de return on investment van machine learning projecten. Ten slotte ging er ook speciale aandacht naar ethiek in AI.

“Wij horen bij de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Ons nieuwe kantoor moet toelaten om deze groei verder te kunnen zetten, zowel in eigen land als in Europa", aldus Deruytter.