Gimv verkoopt Breath Therapeutics aan Zambon

Gimv, Sofinnova en Gilde Healthcare melden de verkoop van biofarmaceutisch bedrijf Breath Therapeutics, gespecialiseerd in innovatieve in­halatie­therapieën voor ernstige lucht­weg­aan­doeningen.

Trefwoorden: #Breath therapeutics, #Gimv, #luchtwegen

Lees verder

Techniek

( Foto: Breath Therapeutics )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf heeft momenteel wereldwijd twee fase III-studies lopen voor inhalatie-oplossingen voor het bronchiolitis obliterans syndroom (BOS), een ernstige en zeldzame longziekte, waarvoor vandaag geen therapieën bestaan.

In maart 2017 leidden Gimv en Sofinnova Partners (Frankrijk) een investeringsronde in Breath Therapeutics. Andere investeerders waren onder meer Gilde Healthcare (Nederland) en PARI Pharma als licentiehouder van de inhalatieapparatuur.

Het biofarmaceutisch bedrijf werd niet alleen met financiële middelen ondersteund, maar ook met expertise tijdens het spin-off proces, bij het opzetten van een gesyndiceerde financieringsstructuur en bij de implementatie van zowel de strategie als gestroomlijnde interne processen.

Door inbreng van die expertise kon het zijn interne productinnovatie doen evolueren naar de volwaardige therapie van vandaag, en een excellent team van experten in Europa en de VS uitbouwen.

Het Italiaanse farmaceutische en chemische familiebedrijf Zambon heeft de aandelen nu overgenomen.