METALogic overgenomen door TÜV Austria Groep

De Leuvense corrosie specialist METALogic is sinds eind juli onderdeel van de TÜV Austria Groep, een Oostenrijkse organisatie voor testen, inspecteren en certificeren.

Trefwoorden: #certificering, #METALogic, #overname, #TÜV Austria Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: METALogic )

ENGINEERINGNET.BE - Deze overname zal voor brede synergie zorgen, aangezien de beide bedrijven elkaar goed aanvullen. TÜV Austria breidt hiermee ook zijn expertise op het gebied van RBI (risicogebaseerde inspecties), ondersteund door een overeenkomstige software-oplossing aanzienlijk uit.

Beiden zijn al vele jaren goede partners. METALogic is een licentiehouder van TÜV Austria voor toepassing van Acoustische Emissie en die al jaren succesvol toepast wordt voor (met name) atmosferische opslagtanks en drukvaten.

De vorige hoofdeigenaar, de KU Leuven, zal in de toekomst een minderheidsbelang blijven behouden, waardoor ook de verbinding met toepassingsgericht onderzoek kan voortduren.


ACHTERGROND
Over METALogic
Het bedrijf werd in 1991 opgericht als spin-off van het Departement Metaalkunde en Toegepaste Materiaalkunde van de Katholieke Universiteit Leuven.

Over TÜV Austria Groep
TÜV Austria is al bijna 150 jaar de toonaangevende keurings, inspectie en certificeringsinstantie in Oostenrijk en centraal en oost-Europa.