Doorbraak in miniaturisering: CO2 sensor past in 1 cm³

De SCD40 is de eerste gecombineerde miniatuur CO2 met relatieve vochtigheid en temperatuur sensor die binnen het volume van 1 cm³ past. Sensirion is eens te meer innovatief op dit gebied.

Trefwoorden: #CO2, #luchtkwaliteit, #SCD40, #Sensirion, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze grensverleggende innovatie is gebaseerd op het foto-akoestische meetprincipe en combineert minimale afmetingen met een maximale performance.

Door de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding is de nieuwe SCD40 uitermate geschikt kostprijs gevoelige applicaties die in grote aantallen geproduceerd worden. Met afmetingen van 12 x 12 x 7 mm³ heeft de heeft de SCD40 haar footprint met een factor 5 verkleind vergeleken met die van de SCD30.

CO2 is een belangrijke indicator voor binnenluchtkwaliteit. Door de nieuwe energie-standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energiezuiniger. Als gevolg hiervan gaat de luchtkwaliteit sterk achteruit.

De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.


Voor meer informatie omtrent deze producten kunt u contact opnemen met:
BMF Systemparts BV
Spaarpot 149 - NL-5667KW Geldrop
+31 ( 0)40 851 21 70
www.bmf-systemparts.com - info@bmf-systemparts.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.