Pickingrobot vindt weg in chaotisch opslagsysteem (+video)

Bedrijfsnieuws 30/08/2019 10:21:12

Andersoortige robots maken steeds meer hun opwachting. De Duitse ‘robotier’ Magazino rondde onlangs een pilootproject bij Zalando in Erfurt met zijn pickingrobot TORU af.

Lees hieronder verder   
Verwant

AB InBev investeerde 50 miljoen euro in nieuwe verpakkingslijn

Vastgoed joint venture bouwt krachtigste zonnedak ter wereld

Nieuw project onderzoekt waterstof voor intern bedrijfstransport

Yusen Logistics bouwt nieuw slim farmamagazijn in Antwerpse haven

VIL wil magazijnen toekomstgericht maken

2019 was opnieuw recordjaar voor North Sea Port

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 18 februari 2020

Isolatie - Meer dan energiebesparing

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

woensdag 19 februari 2020

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Keuze van de redactie

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

(6/2) Additive manufacturing tilt robotica naar een hoger niveau

(5/2) DMVH beveiligt Real Time Location System voor ziekenhuizen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In tegenstelling tot andere automatisaties die hele kratten of palletten verzetten, gebruiken de mobiele TORU-robots artificiële intelligentie en 3D-camera technologie om individuele producten of objecten te herkennen, vast te grijpen en te transporteren. Hierdoor kunnen ze ook om met een ‘chaotisch’ opslagsysteem.

Dankzij hun laserscanners en 3D-sensoren vooraan en achteraan kunnen deze robots autonoom en veilig tussen/met mensen aan de slag. Bij een ‘ontmoeting’ vertraagt de robot eerst, stopt en wacht tot hij zijn weg kan verderzetten. En als zijn route geblokkeerd blijft, zoekt hij een alternatief pad naar zijn bestemming.

Zalando liet de eerste TORU-robots al in 2018 los in Erfurt. Voor de jongste eindproef renden deze robots er drie dagen parallel met mensen in het magazijn, tussen de rekken, om schoendozen in en uit de rekken te schuiven. Snelheid en betrouwbaarheid zouden het verschil maken.

“In alle gebieden deden we beter dan wat vereist werd”, aldus Markus Ruder, project manager bij Magazino en verantwoordelijke voor de opstelling bij Zalando.

De twee robots in het logistieke center in Erfurt verhuizen nu naar hun grotere site in Lahr (Zuid-Duitsland). Deze zomer komen er nog zes robots bij, die aanvankelijk in een eigen gebied ingezet zullen worden om er te ‘leren’.

In een volgende fase worden ze aan het magazijnbeheersysteem geconnecteerd, dat voorziet in een chaotisch opslagsysteem. << (Luc De Smet) (foto: Magazino)
 
ACHTERGROND
Magazino werd in 2014 in München opgericht om autonome robots te ontwikkelen en uit te zetten in logistieke omgevingen met stukgoederen die gedreven zijn door de groeiende e-commerce.

Het bedrijf telt nu meer dan 110 medewerkers. Körber Group, Zalando en Fiege Logistik zijn investeerders. <<


Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

Barry Callebaut, Inari, Nike en INEOS vielen in de prijzen tijdens de Foreign Investment Trophy, een organisatie van FIT, voor hun investeringsprojecten in Vlaanderen.

AI brengt circulerende tumorcellen en verborgen informatie in beeld

UTwente kan met kunstmatige intelligentie (AI) nu circulerende tumorcellen, witte bloedlichaampjes en extracellulaire blaasjes in beeld brengen om de behandeling van kanker te verbeteren.

Europees netwerk voor duurzame innovatie in vleesveehouderij

ILVO en Boerenbond bundelen de krachten met andere betrokkenen uit 8 EU-landen om de uitwisseling van ideeën rond verduurzaming van de vleesveehouderij in Europa te versnellen.

Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

De busgarage van OCTA in het Amerikaanse Californië werd door Air Products uitgerust met technologie en de apparatuur voor het grootste waterstof tankstation voor autobussen.

Volledig hernieuwbaar energiesysteem geen bedreiging voor welvaart - opinie

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht stellen dat zonne- en windenergie nu zo goedkoop is en zoveel potentieel heeft dat een moderne energie-intensieve samenleving economisch haalbaar is.

Solar Orbiter gaat zonnewind onderzoeken

ESA’s nieuwe ruimtemissie Solar Orbiter is afgelopen zondag gelanceerd om voor het eerst de poolregio’s van de zon te onderzoeken. Dat levert belangrijke informatie op over het ruimteweer.

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Uit een studie van Agoria en Sirris blijkt dat Antwerpen binnen Europa op plaats 6 staat voor het aantrekken van investeerders en dat Leuven op plaats 2 staat in totaal geïnvesteerde bedragen.

Innovatieve VUB-app voor behandeling spieraandoeningen

Met de VUB-app Ghostly kunnen patiënten het gamepersonage alleen doen bewegen door specifieke spieren in hun lichaam te gebruiken. Het spel viel onlangs in de prijzen in Amerika.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners