Duaal leren na proefperiode definitief gelanceerd

Drie jaar geleden was de TSO-opleiding Chemische Procestechnieken 1 van de 6 studierichtingen die pionierden met duaal leren. Het keuzeaanbod is al aangegroeid tot zowat 80 studierichtingen.

Trefwoorden: #chemiesector, #duaal leren, #essenscia, #opleiding

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - De chemiesector blijft een voortrekkersrol spelen en mikt de komende jaren op een verdere stijging van het aantal duale leerlingen en pleit voor een uitbreiding van deze praktijkgerichte onderwijsvorm naar het hoger onderwijs.

Dankzij de intensieve praktijkervaring in een hoogtechnologische werkomgeving is duaal leren in de studierichting Chemische Procestechnieken een waardevolle manier om jong talent optimaal voor te bereiden op een job als procesoperator, al jarenlang een veelgevraagd profiel in de chemiesector.

De jarenlange inspanningen van de sector om samen met bedrijven, scholen en vakbonden duaal leren uit te bouwen tot een hoogwaardige opleidingsmethodiek werpen dus hun vruchten af. Dit schooljaar starten 165 leerlingen in Chemische Procestechnieken.

Dit schooljaar kunnen leerlingen voor hun duale opleiding al kiezen tussen 30 productievestigingen verspreid over Vlaanderen. De ondernemingen stelden zich onlangs aan de jongeren voor tijdens een speciaal kick-off event in Antwerpen.


Deelnemende scholen in duaal leren:
Don Bosco Haacht, KTA Da Vinci Edegem, PITO Stabroek, Sint-Carolus Sint-Niklaas, Sint-Jozefinstituut Bokrijk en Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo.

Deelnemende bedrijven:
Agfa-Gevaert, BASF Antwerpen, Bayer, Borealis, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler Pharma Packaging, DowDuPont, Eastman, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Indaver, INEOS Oxide, INEOS Styrolution, JSR Micro, Kaneka, LANXESS, Nippon Shokubai, Prayon, Sanofi, Sumitomo Bakelite Europe, SVEX, Tessenderlo Kerley, Trinseo en Vynova.