Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

Economie 10/09/2019 13:32:35

Tijdens ABISS 2019 op 3 oktober in Kortrijk Xpo wordt tijdens 7 expert classes en samen met 65 specialisten aangeleerd hoe een fabriek morgen slim, performant en geconnecteerd te leiden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Sensor+Test lanceert nieuwe conferenties en nieuwe zalen in 2020

Ontdek de toekomst van verpakkingstechnologie op Empack

“Waterstof, de brandstof van de toekomst ?!” - uitnodiging

EMO 2019 van start gegaan in Hannover

Moving Automation Event focust op impact Artificiële Intelligentie

Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 26/09/2019

46ste Hogere Cursus Akoestiek

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 17/02/2020

Plat dak specialist editie 2019

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/09/2019 tot 24/09/2020

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7 FHIR)

Bluepoint - Brussel

van 24/09/2019 tot 25/09/2019

Basiscursus Grondmechanica 2019

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 25/09/2019 tot 4/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(19/9) Luminex en Sioen winnen Leeuw van de Export 2019

(18/9) ULiège neemt eerste 7 Tesla MRI-scanner in gebruik

(17/9) ArcelorMittal Gent installeerde grootste Belgische zonnedak

(17/9) umati showcase op EMO: nieuwe machinetaalstandaard

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens ABISS 2019 ontdekken C-levels en afdelingshoofden uit de industrie hoe zij productie, engineering, maintenance, planning, supply chain, logistiek, kwaliteit, assets… via apps, software, platformen of technologiepartners kunnen digitaliseren.

Welke 5 fouten worden best niet gemaakt in het digitaliseringsproject ?

  1. We passen technologie toe enkel omwille van de technologie zelf. Dit is geen digitale transformatie. Technologie adopteren om specifiek vooraf afgesproken doelstellingen te bereiken is dat wel. Overleg dus met uw afdelingshoofden en C-levels top-down en bottom-up wat de noden en uitdagingen zijn, inventariseer en ga op onderzoek en gesprek.

  2. We zien het project als een éénmalige, geïsoleerde uitdaging van een team. Digitale transformatie van uw productieomgeving is geen “one time thing”, maar een “all time thing”. Het gaat trouwens niet alleen over het digitaliseren van productie, engineering, planning, assets, kwaliteit, maintenance, logistiek of supply chain… het gaat over uw bedrijf, uw organisatie, uw merk, uw mensen, uw marketing en uw verkoop !

  3. We slagen er niet in om de functies binnen het bedrijf te herdefiniëren en de medewerkers de juiste digitale inzichten te bieden. Nieuwe ERP, MES, PLM, IOT platformen, digital apps… mogen dan wel performant en oplossingsgericht zijn, als uw afdelingshoofd maintenance, supply chain, magazijn of productie onvoldoende opgeleid en ondersteund wordt, is dit alles een maat voor niets. Dit geldt ook voor alle andere betrokken medewerkers.

  4. We worden té enthousiast, en de rest wordt moedeloos. Technologie is cool, onze concurrenten doen het ook… Zo krijgen we snel een overenthousiaste renner op kop, die persé nieuwe digitale technologie wil invoeren zonder enige strategische onderbouw, en een peloton dat slaafs volgt, maar steeds verder achterop geraakt. Misschien was het beter geweest alles even on hold te zetten, meerdere partijen erbij te betrekken, beter de budgetten, bereidheid en ROI’s te bekijken. Een verkeerde strategie is soms disruptiever dan simpelweg niets doen.  Start small, be strategic, don’t blow it.

  5. We slagen er niet in om de gecollecteerde data in relevante en bruikbare data om te zetten. We verzamelen dagelijks terabytes aan data, maar beschikken noch over de kennis, de policy of de opleiding om het kaf van het koren te scheiden en er concreet iets mee te doen. Begin met een digitale transformatiestrategie, waar alle noden, uitdagingen, opleidingen, budgetten en richtlijnen zijn in vastgelegd op de diverse niveaus per afdeling. <<

Klik hier voor de beurswebsite

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

ULiège neemt eerste 7 Tesla MRI-scanner in gebruik

De 7 Tesla MRI-scanner of MAGNETOM Terra met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Nieuwe fabriek Europal Packaging klaar voor Industrie 4.0

Verpakkingsbedrijf Europal Packaging bouwt een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain. Tegen de zomer van 2020 moet deze nieuwe state-of-the art fabriek operationeel zijn.

Ontwikkeling nieuwe generatie astronomie-instrumenten

Om verdere stappen te maken in astronomieonderzoek is innovatie op vlak van meetapparatuur nodig, bijvoorbeeld door radioantennes te ontwikkelen die in de ruimte werken.

Kwaliteitsmanagement voor labo's - ISO/IEC 17025 - uitnodiging

Wil je als test- of kalibratielaboratorium een garantie op geldige en correcte resultaten, dan kan je niet om ISO/IEC 17025 heen. Deze managementnorm werd in 2017 herzien.

Steffen Kühling wordt gedelegeerd bestuurder van Lanxess België

Vanaf 1 oktober wordt Steffen Kühling gedelegeerd bestuurder van Lanxess en Country Representative voor het speciaal-chemiebedrijf in België. Hij vervangt Gunther Van Cauwenberge.

ArcelorMittal Gent installeerde grootste Belgische zonnedak

Op het dak van ArcelorMittal in Gent werden 27.000 zonnepanelen geïnstalleerd door Eneco. Door deze investering van 7,5 miljoen euro zal jaarlijks 10.000 MWh geproduceerd kunnen worden.

Ontdek de toekomst van verpakkingstechnologie op Empack

Nog maar enkele weken en Empack vindt plaats: het event voor al wie actief is in de verpakkings­sector. Door de co-locatie met Packaging Innovations, krijgen bezoekers een totaaloverzicht.

umati showcase op EMO: nieuwe machinetaalstandaard

Nieuws rechtstreeks vanop de EMO: zeventig bedrijven uit tien landen kunnen dankzij umati op 110 machines 28 verschillende softwarediensten met toegevoegde waarde gebruiken.

Partners