Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

Tijdens ABISS 2019 op 3 oktober in Kortrijk Xpo wordt tijdens 7 expert classes en samen met 65 specialisten aangeleerd hoe een fabriek morgen slim, performant en geconnecteerd te leiden.

Trefwoorden: #Abiss, #digitale transformatie, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens ABISS 2019 ontdekken C-levels en afdelingshoofden uit de industrie hoe zij productie, engineering, maintenance, planning, supply chain, logistiek, kwaliteit, assets… via apps, software, platformen of technologiepartners kunnen digitaliseren.

Welke 5 fouten worden best niet gemaakt in het digitaliseringsproject ?

  1. We passen technologie toe enkel omwille van de technologie zelf. Dit is geen digitale transformatie. Technologie adopteren om specifiek vooraf afgesproken doelstellingen te bereiken is dat wel. Overleg dus met uw afdelingshoofden en C-levels top-down en bottom-up wat de noden en uitdagingen zijn, inventariseer en ga op onderzoek en gesprek.
  2. We zien het project als een éénmalige, geïsoleerde uitdaging van een team. Digitale transformatie van uw productieomgeving is geen “one time thing”, maar een “all time thing”. Het gaat trouwens niet alleen over het digitaliseren van productie, engineering, planning, assets, kwaliteit, maintenance, logistiek of supply chain… het gaat over uw bedrijf, uw organisatie, uw merk, uw mensen, uw marketing en uw verkoop !
  3. We slagen er niet in om de functies binnen het bedrijf te herdefiniëren en de medewerkers de juiste digitale inzichten te bieden. Nieuwe ERP, MES, PLM, IOT platformen, digital apps… mogen dan wel performant en oplossingsgericht zijn, als uw afdelingshoofd maintenance, supply chain, magazijn of productie onvoldoende opgeleid en ondersteund wordt, is dit alles een maat voor niets. Dit geldt ook voor alle andere betrokken medewerkers.
  4. We worden té enthousiast, en de rest wordt moedeloos. Technologie is cool, onze concurrenten doen het ook… Zo krijgen we snel een overenthousiaste renner op kop, die persé nieuwe digitale technologie wil invoeren zonder enige strategische onderbouw, en een peloton dat slaafs volgt, maar steeds verder achterop geraakt. Misschien was het beter geweest alles even on hold te zetten, meerdere partijen erbij te betrekken, beter de budgetten, bereidheid en ROI’s te bekijken. Een verkeerde strategie is soms disruptiever dan simpelweg niets doen.  Start small, be strategic, don’t blow it.
  5. We slagen er niet in om de gecollecteerde data in relevante en bruikbare data om te zetten. We verzamelen dagelijks terabytes aan data, maar beschikken noch over de kennis, de policy of de opleiding om het kaf van het koren te scheiden en er concreet iets mee te doen. Begin met een digitale transformatiestrategie, waar alle noden, uitdagingen, opleidingen, budgetten en richtlijnen zijn in vastgelegd op de diverse niveaus per afdeling.

Klik hier voor de beurswebsite