• 10/09/2019

Analoge info verwerken in Safety toepassingen

Wieland heeft drie nieuwe ingangsmodules toegevoegd aan de Samos Pro Compact veiligheidscontroller voor het betrouwbaar detecteren en verwerken van analoge signalen.

Trefwoorden: #analoog, #ingangsmodule, #Samos Pro Compact, #veiligheidscontroller, #Wieland

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In veel toepassingen is het essentieel dat analoge variabelen zoals druk, debiet en temperatuur worden bewaakt om een veilige automatisering te garanderen, hiervoor heeft Wieland Electric de portfolio van zijn Samos Pro Compact Safety controller uitgebreid.

Met drie nieuwe input modules, namelijk SP-SAC, SP-SAR4 en SP-SACR22, is het nu mogelijk om ook analoge signalen betrouwbaar te detecteren en verder te verwerken. Deze modules zijn ideaal voor gebruik in proces technische toepassingen in de glas-, metaal-of chemische industrie of ook in specifieke gebieden van de werktuigbouwkunde, zoals transportbandsystemen, persen en CNC-machines.

De nieuwe modules ondersteunen sensoren met een 0/4-20mA-interface, evenals temperatuurafhankelijke weerstanden zoals PT/Ni-sensoren en leveren hun analoge gegevens aan de Samos Pro Compact Safety-veiligheidscontroller. De analoge waarden kunnen worden bewaakt met de nieuwe en betrouwbare "Limit", "Range", "relatie" en "Difference" functieblokken, gratis voorzien in de licentievrije programmeersoftware Samos Plan 6.

Deze efficiënte functieblokken maken vergelijkingen of rekenkundige operaties mogelijk waarbij analoge gegevens worden gebruikt, evenals het schalen van de gemeten stroomwaarden, en de presentatie en visualisatie van de analoge waarden in Samos Plan 6.

Geïntegreerde USB-en ETH-interfaces maken toegang tot het systeem op elk gewenst moment mogelijk. Industrial Ethernet-protocollen zijn standaard voorzien en extra veldbussen gateways laten elke mogelijke integratie toe in een breed scala van industriële netwerken.

Dit zorgt voor meer transparantie voor de gebruiker, omdat de analoge waarden ook gemakkelijk kunnen worden overgebracht naar andere besturingssystemen. Er kunnen maximaal drie verschillende veldbussystemen parallel worden bediend vanaf één Samos Pro Compact Safety.

Voor een veilige werking van het systeem hebben alle ingangen en uitgangen een uniek toegewezen visuele voorstelling die de bedrijfsstatus op elk moment duidelijk weergeven. De Samos Plan 6-software biedt een individueel rapport, zodat de documentatie van de installatie voldoet aan alle toepasselijke voorschriften.

Het spreekt vanzelf dat de modules voldoen aan alle veiligheidsnormen, waaronder SIL CL 3 volgens EN62061 en PLe -categorie 4 volgens EN ISO 13849-1. Als speciaal kenmerk voor installaties zoals warmtebehandelingsprocessen en stoomketel systemen is de hele Samos Pro compact-familie ook goedgekeurd volgens EN746-2 en EN50156-1.


Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.