Nieuwe fabriek Europal Packaging klaar voor Industrie 4.0

Verpakkingsbedrijf Europal Packaging bouwt een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain. Tegen de zomer van 2020 moet deze nieuwe state-of-the art fabriek operationeel zijn.

Trefwoorden: #Europal Packaging, #Industrie 4.0, #verpakkingen

Lees verder

Techniek

( Foto: Europal Packaging )

ENGINEERINGNET.BE - De huidige fabriek in Moeskroen zal enerzijds dienst gaan doen als Design & Experience Center en als productie eenheid voor specialiteiten anderzijds.

CEO Patrick Dejager: “Wij willen minder afhankelijk zijn van toeleveranciers van grondstoffen (golfkarton) en kiezen dus voor verticale integratie. Meer dan 70% van de gebruikte papiersoorten zullen bestaan uit gerecycleerd papier."

De site zal zich naast de conventionele kwaliteiten toeleggen op heavy-duty golfkarton voor exportverpakkingen en octabins en daarnaast eindloos golfkarton produceren voor onder meer e-commerce toepassingen.

De greenfield site in Doornik zal beantwoorden aan de nieuwste eisen van Industrie 4.0 en alles moet beantwoorden aan de GMP-norm (Good Manufacturing Practice).

Ook inzake logistiek (met een sterk geautomatiseerd hoogbouw magazijn), op het vlak van ecologie (1 megawatt zonnepanelen) en innovatie wil het bedrijf de hoogste standaard neerzetten in de sector.

Daarnaast zal de miljoeneninvestering in Doornik ook zorgen voor nieuwe werkgelegenheid met een 40-tal hoogtechnologische jobs.