Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

Industrie 4.0 is duidelijk de toekomst. Wat dit echter in de praktijk juist betekent, is dat veel minder. De afgelopen maanden heeft Sirris haar 4.0 Made Real Pilot Factory gebouwd.

Trefwoorden: #Industrie 4.0, #Pilot Factory, #Sirris

Lees verder

Techniek

( Foto: Sirris )

ENGINEERINGNET.BE - Het concept 'Industrie 4.0' zal er concreet gemaakt worden via negen digitale bouwblokken: geïntegreerde AM, een nieuwe data-architectuur om allerlei gegevensbronnen te combineren en beheerprogramma’s naast elkaar te gebruiken, eID, geconnecteerde machines, transparante werkvloer, geïntegreerde kwaliteitscontrole, productie-assistentie door de operator en nieuwe productietechnologie zoals lasertextureren.

Op 7 november zullen ze hun 4.0 Made Real-infrastructuur onthullen, waarbij getoond wordt hoe slimme, digitale oplossingen ontwikkeld en gedemonstreerd (kunnen) worden. Zowel in Hasselt als in Luik zal een realiteit van een gedigitaliseerde fabriek geïllustreerd worden.

In Luik wordt de focus gelegd op AM-kwaliteitsgarantie, materiaalbehandeling en kwaliteitscontrole van de componenten in de praktijk en op volgende digitale bouwblokken: demonstrator met geïntegreerde AM, eID als deur naar certificatie, geïntegreerde kwaliteitscontrole en nieuwe productietechnologieën, waaronder AM als basis en lasertextureren.

In Hasselt gaat het om het integreren en connecteren van productieprocessen binnen een transparante productie met de nadruk op de volgende digitale bouwblokken: demonstrator met geïntegreerde AM, nieuwe data-architectuur, geconnecteerde machines, transparante werkvloer, productie-assistentie door operator, nieuwe productietechnologieën en bewerken 4.0, wat betekent dat sensoren aan de machines worden toegevoegd en hun gegevensstroom gebruikt om procesoptimalisatie mogelijk te maken.


Klik hier voor meer uitleg over de 9 digitale bouwblokken.
Klik hier om u te registreren voor een bezoek.