Vlaamse regering legt 23 extra opleidingen duaal leren vast

Vlaams ministers Crevits en Weyts hebben de inhoud van 23 extra opleidingen ‘duaal leren’ vastgelegd. Daarmee wordt het huidige aanbod van 80 opleidingen verder uitgebreid.

Trefwoorden: #duaal leren, #opleiding, #Vlaamse regering

Lees verder

Opleiding

( Foto: gpointstudio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds dit schooljaar is het zogenaamde ‘duaal leren’ definitief gelanceerd.

In dit systeem kunnen jongeren vanaf 15 jaar leren in de klas combineren met leren op de werkvloer. Zo worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Dit schooljaar zijn er meer dan 80 opleidingen duaal en de Vlaamse Regering wil het aanbod nog verder uitbreiden.

Volgend schooljaar moet de kaap van 100 duale opleidingen gerond worden. De inhoud van bijkomende opleidingen moet wel telkens vastgelegd worden in zogenaamde ‘standaardtrajecten’.

Omdat de inhoud van 23 nieuwe opleidingen duaal leren nu vastgelegd werd, kunnen scholen en bedrijven goede afspraken maken om de opleidingen concreet vorm te geven en de programmatie aan te vragen.


Dit zijn de 23 nieuwe opleidingen, die vanaf 1 september 2020 geschikt zijn voor duaal leren: Afwerking bouw, Binnenvaart en beperkte kustvaart, Bouwplaatsmachinist, Brood- en banketbakkerij, Decoratie en schilderwerken, Dier en milieu, Elektrische installaties, Groenaanleg en -beheer, Groendecoratie, Grootkeuken en catering, Haarverzorging, Koetswerk, Lassen-constructie, Logistiek, Mechanische vormgeving, Moderealisatie, Onderhoudsmechanica auto, Onderhoudsmechanica, Plant en milieu, Ruwbouw, Slagerij, Textiel, Textielverzorging.