Pulsify Medical haalt 2,6 miljoen euro op in eerste financieringsronde

Pulsify Medical is een medisch-technologisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van draagbare ultrasone pleisters, die via de huid fysiologische parameters in het lichaam opvolgen.

Trefwoorden: #imec, #KU Leuven, #Pulsify Medical, #ultrasone pleister

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Imec.xpand en KU Leuven, in samenwerking met het UZ Leuven, namen het voortouw bij deze investering van 2,6 miljoen euro.

Als spin-off van imec en KU Leuven zal Pulsify Medical verder bouwen op de unieke en geoctrooieerde technologie van beide onderzoeksinstellingen. Aan de ene kant imec’s unieke kennis op vlak van flexibele ultrasone omvormertechnologie, alsook de ontwerpexpertise voor omvormers, dunne-film transistoren en systeemarchitectuur. Aan de andere kant de expertise van KU Leuven op vlak van ultrasone beeldvorming van het hart.

Pulsify Medical is opgericht als Carpatchiot in juni 2019 door Professor Jan D’hooge (KU Leuven, UZ Leuven), Dr. Lieven Herbots (Jesse Hospital, UZ Leuven), Xavier Rottenberg (imec) en Steve Stoffels (imec). Iwan Van Vijfeijken en Chris Japp zijn, respectievelijk, de inkomende CEO en onafhankelijke voorzitter van de Raad van Bestuur.


ACHTERGROND
Chris Japp heeft 30 jaar ervaring in de medische apparaten sector. Hij heeft over de gehele wereld als leidinggevende gewerkt voor onder andere GE, Boston Scientific, Pentax Medical en Hitachi Medical. Hij is ook lid van diverse Raden van Bestuur en heeft een grote staat van dienst bij startende en jonge bedrijven. Hij heeft uitgebreide ervaring in ultrasone technologie, producten en oplossingen op diverse klinische terreinen, in het bijzonder de cardiologie. Hij is momenteel CEO en Managing Director van Keeler in het Verenigd Koninkrijk.

Iwan van Vijfeijken, heeft meer dan 25 jaar ervaring in een breed scala aan sectoren, waaronder Medische Technologie, Life Sciences, Halfgeleiders en Electronica. Hij heeft diverse bedrijven geleid in de Medische Apparaten sector, waaronder ook startende bedrijven.

Steve Stoffels is VP Technology, met meer dan 15 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van geavanceerde micro-technologieën. Hij heeft uitgebreide ervaring in zowel micro-mechanica als halfgeleiders, waarbij hij nieuwe concepten van incubatie in het lab tot geproduceerde technologieën in de fabriek heeft geleid.