Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

Trefwoorden: #AI, #neurochirurgie, #robots, #robotsystemen, #technologieplatform, #Verhaert, #VLAIO

Lees verder

Techniek

( Foto: Verhaert )

ENGINEERINGNET.BE - De focus is in eerste instantie gericht op de ontwikkeling van een demonstrator voor neurochirurgische ingrepen. De AI gestuurde robot gebruikt MRI en CT beelden om de precisie van de robot te verhogen tot < 1 millimeter.

Dit is noodzakelijk om robotchirurgie mogelijk te maken voor ingrepen die met de huidige technologische stand nog niet kunnen worden uitgevoerd.

Ook andere partners zijn bij deze demonstrator betrokken: het UZ-VUB voor het aanleveren van medische beelden en het onderzoeksinstituut IMEC voor de pre- en intra-operatieve beeldverwerking.

De nieuwe technologie is breed inzetbaar in andere medische sectoren zoals oogchirurgie, gynaecologie en orthopedie. AI gestuurde robotsystemen hebben een breed toepassingsgebied, waardoor ze ook ver buiten de medische sector hun intrede zullen doen.

Verhaert wil zijn positie als vooruitstrevend innovatiebedrijf versterken en een belangrijke rol spelen in de snel groeiende markt van robots.

“We kijken ernaar uit om onze expertise in AI en robotica verder uit te bouwen en medische bedrijven te helpen om robottechnologie toe te passen in baanbrekende producten of diensten,” aldus Ann Van Mele, Sales Coordinator Smart Medical & Health bij Verhaert.

Laurent Houtsaeger, technisch coördinator bij Verhaert, stelt: “We willen onszelf positioneren als eerste aanspreekpunt om bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van AI gestuurde robotsystemen. Met de steun van VLAIO kunnen we onze inspanningen sterk verhogen, zodat we die positie nog jarenlang kunnen behouden.”


Tijdens Verhaert’s Innovation Day op vrijdag 18 oktober (een jaarlijks congres over product- en bedrijfsinnovatie) focust één van de 16 lezingen op robottechnologie. Hier kunnen bedrijven inspiratie vinden om te innoveren.