Nieuw centrum voor temperatuurgevoelig vrachtvervoer op Brussels Airport

Bedrijfsnieuws 24/10/2019 14:54:31

Swissport International heeft 's werelds meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van dit bedrijf geopend voor het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

De Lijn bestelt 200 extra hybride bussen bij VDL

Innovatief computermodel optimaliseert vrachtverkeer

Antwerpse haven wil goederenvervoer per spoor verdubbelen

Goederenvervoer tussen North Sea Port en achterland vooral via binnenvaart

Smartphone app voor vlotte toegang chauffeurs tot bedrijfssites

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe faciliteit biedt 3.620 m² geconditioneerde opslagruimte, waardoor klanten voortaan beschikken over een end-to-end cool chain. Eenmaal voltooid zal het vrachtcomplex ongeveer 25.000 m² magazijnruimte hebben.

De faciliteit is het meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van het bedrijf wereldwijd. Het ligt naast het bestaande luchtvrachtmagazijn van Swissport in het noordwesten van de luchthaven in de Belgische hoofdstad en is gewijd aan de afhandeling van farmaceutische zendingen.

“De nieuwe installatie stelt ons in staat om een naadloze service aan te bieden van de vrachtwagens tot aan het vrachtruim van de vliegtuigen”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa bij Swissport International.

"Het Swissport Pharma Center op Brussels Airport zal een sleutelrol spelen in ons groeiend wereldwijde netwerk van temperatuurgecontroleerde magazijnen.”

Een ruimte van 2.620 m² in het centrum is beschikbaar voor zendingen die een omgevingstemperatuur tussen +15°C en +25°C vereisen. Dit is drie keer de oppervlakte die voorheen beschikbaar was voor dit type zending. Nog eens 1.000 m² ruimte is beschikbaar met een gecontroleerde temperatuur tussen +2°C en +8°C.

De faciliteit is uitgerust met acht laadkades voor vrachtwagens, waardoor een volledig geconditioneerd transport van containers en pallets naar het magazijn mogelijk is, ongeacht de buitentemperatuur.

Het nieuwe, geautomatiseerde ‘material handling system’ met 432 stockageposities en zwenkplatformen (caster decks) zorgen samen, met bijbehorende vorkliften en pallettrucks, voor een efficiënte en veilige afhandeling.

Swissport kan klanten nu een end-to-end cool chain aanbieden van de levering in het magazijn tot het moment dat de vracht in het vliegtuig wordt geladen. << (Lydia Heida) (foto: Swissport)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners