Luchthaven Charleroi past Smart Parking en Crowd Monitoring toe

Bedrijfsnieuws 31/10/2019 15:01:28

Het partnerschap tussen Telenet en Brussels South Charleroi Airport werpt al zijn vruchten af met nieuwe diensten voor reizigers via een app en digitaal platform.

Lees hieronder verder   
Verwant

4D-printen van structuren met veranderende vorm

Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Dataconversie Internet of Things energiezuiniger gemaakt

Securitas maakt camera’s slimmer met artificiële intelligentie

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

Eerste resultaten ‘Smart Education @ Schools’ voorgesteld

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001

NBN - Brussel

van 9/12/2019 tot 13/12/2019

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Gent

woensdag 11 december 2019

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 11/12/2019 tot 18/12/2019

Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015

Ramada Plaza - Antwerpen

donderdag 12 december 2019

Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact

EPLAN Webinar

donderdag 12 december 2019

Safety validation training

Pilz Academy - Gent

donderdag 12 december 2019

Keuze van de redactie

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken

(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het wifi-netwerk is in de afgelopen periode veel krachtiger gemaakt door Telenet en nu lanceren de twee bedrijven Smart Parking en Crowd Monitoring.

De voorbije maanden installeerde Telenet op een eerste lot van 500 plaatsen in parking P1 intelligente sensoren, gelinkt aan een camera en verbonden met het glasvezelnetwerk.

Op basis van de resultaten van dit experiment zullen Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet beslissen over de uitbreiding naar andere parkings van de luchthaven.

De reiziger kan nu vluchtinformatie en informatie over het traject van thuis naar de luchthaven ontvangen via de app CRL Airport.

Ook kan de reiziger op het moment van reserveren de nummerplaat van zijn voertuig invoeren. De geregistreerde nummerplaat wordt vervolgens herkend bij aankomst waardoor de slagbomen opengaan en de passagier een vrije parkeerplek krijgt.

In de toekomst kan de reiziger het voertuig controleren tijdens zijn verblijf dankzij een systeem van videobewaking.

Bij terugkeer helpt de app de reiziger om zijn voertuig snel terug te vinden. De reiziger kan daarna naar buiten rijden zonder te moeten aanschuiven aan de betaalautomaten.

Crowd monitoring houdt in dat de reiziger via de app CRL Airport en op basis van wifi- en Bluetooth-gegevens wordt begeleid tijdens de verschillende fases van zijn parcours binnen de terminal.

Indien nodig krijgt de reiziger berichten die zijn traject gemakkelijker kunnen maken en worden ook kortingen aangeboden in de shops van de luchthaven.

Dit betreft een dienst à la carte die de reiziger, naargelang de plaats waar hij zich bevindt, de mogelijkheid biedt om te profiteren van voorzieningen zonder zich druk te moeten maken over zijn vertrek en die ook oplossingen voorstelt indien hij te laat is.

Het nieuwe wifi-netwerk laat ook toe om passagiersstromen, de veiligheid en de organisatie van de luchthaven te optimaliseren. << (Lydia Heida) (foto: Brussels South Charleroi Airport)


Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Biomedisch ingenieur Eline Sijbesma van TU Eindhoven heeft kleine moleculen ontworpen, die specifieke ziekte-eiwitten ontwapenen door ze vast te plakken aan andere eiwitten.

Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

De Leuvense start-up Ray & Jules heeft een technologie ontwikkeld om koffie te roosteren op op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is 3x energie-efficiënter.

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

De cyberrisico’s voor KMO’s nemen toe, omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren voor grootschaligere (ransomware) aanvallen, aldus G DATA CyberDefense.

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Met 24 knappe staaltjes ingenieurswerk, van katapult tot slingerhamer, was de eerste competitiedag van Project Engineering Skills (PES) op Campus Diepenbeek een schot in de roos.

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

Een helm dragen in een fabriek is heel normaal. Toch zijn er vaak zaken met betrekking tot veilig werken waar minder aandacht aan wordt besteed dan noodzakelijk. Wat kunt u daaraan doen?

Nu al meer faillissementen in België dan vorig jaar

Uit de nieuwste Graydon Barometer Faillissementen blijkt dat er in eerste elf maanden van 2019 al 10.676 faillissementen uitgesproken werden of bijna 18,9% meer dan vorig jaar.

Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

Het Leids Universitair Medisch Centrum werkt samen de Universiteit Twente aan een gestandaardiseerd systeem voor organs-on-chips, een soort kunstorgaantje waar ook bloed doorheen stroomt.

Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor

Een groep experts stelde aanbevelingen op hoe energie-intensieve sectoren in de EU zijn te transformeren, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

RS Components introduceert voedingen van TDK-Lambda

RS Components, multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe serie geïntegreerde AC-DC-schakelstroomvoorzieningen (SMPS) van TDK-Lambda, een fabrikant van zeer betrouwbare voedingen voor industriële apparatuur wereldwijd. >>

Partners