Elysia wint zesde editie Deloitte’s Technology Fast 50

Na het Fast 50 Business Forum, event rond innovatie en technologie voor de Belgische disruptor community, werd tijdens een award-uitreiking bekend gemaakt dat Elysia de Fast 50 aanvoerde.

Trefwoorden: #Deloitte, #Fast 50, #groei, #Rising Star

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - Met een omzetgroei van 2857,57% in de voorbije vier jaar eindigde Elysia uit Angleur niet alleen op de eerste plaats in de Fast 50 ranking, maar werd het ook bekroond als snelste groeier in de categorie Healthcare en Life sciences.

Het Waalse bedrijf ontwikkelt instrumenten die worden gebruikt bij radioactiviteit meting en kwaliteitscontrole. Ze werken nauw samen met leveranciers van radiofarmaceutica en cyclotron om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande oplossingen te verbeteren.

De tweede plaats ging naar het in Waver gevestigde Sortlist met een omzetgroei van 2289,23%. Het in Gent gevestigde Silverfin eindigen op de derde plaats met een omzetgroei van 2132,07%.

Het Gentse Showpad won dan weer de award voor de ‘Most Sustainable Growth’, die geselecteerd wordt op basis van een continue groei in de huidige en vorige Technology Fast 50 ranking.

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in zeven verschillende sectoren. Naast Healthcare en Life sciences waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Software Healthcare and Life sciences en Media and Entertainment:

  • Cogengreen, een bedrijf gevestigd in Gembloux dat een systeem creëerde dat tegelijkertijd warmte en elektriciteit kan produceren, won de award voor snelste groeier in de categorie Environmental Technology.
  • Het in Leuven gevestigde Codabox, dat marktleider is voor CODA-bestanden, prijkte bovenaan bij de categorie Fintech.
  • THEO Technologies, dat video-ervaringen op om het even welk platform of apparaat vergemakkelijkt, trok huiswaarts met de bekroning in de sector Media & Entertainment.
  • Sortlist, een bedrijf dat zich richt op een matchmakingplatform dat bedrijven koppelt aan het ideale (digitale) marketing- of communicatiebureau, bleek het snelst groeiende bedrijf in de sector Software.
  • De award voor Communications ging naar Level 27, een bedrijf in Bilzen dat bedrijven ondersteunt om betere applicaties en websites te bouwen.
  • De award voor snelste groeier in de categorie Hardware was voor het Leuvense Octinion, een R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling toegepast op biologisch materiaal.

De Rising Star 2019 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie.

De Rising Star-winnaar is Keyrock, een bedrijf dat software ontwikkelt die het mogelijk maakt om eenvoudig liquiditeit te bieden aan alle financiële markten, met behulp van zelfaanpassende liquiditeitsalgoritmen en een intuïtieve gebruikersinterface.

Magic Instruments, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van halfgeleiderchips en slimme sensoren op basis van machine learning werd uitgeroepen tot Most Disruptive Innovator. Deze award wordt toegekend aan de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld in een specifiek technologiesegment.


Klik hier voor de volledige Fast 50 lijst.

De 2019 editie van de Belgische Deloitte Technology Fast 50-wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Oracle/Netsuite, Fortino Capital en Vlerick Business School.