Samenwerking Hangar K en BDO tegen West-Vlaamse braindrain

Hangar K, de co-creatiehub voor digitale technologie in Kortrijk, heeft met BDO België heeft een partnership gesloten, waardoor starters en student-ondernemers recht hebben op gratis advies.

Trefwoorden: #advies, #BDO, #Hangar K, #start-up, #starter, #student-ondernemer, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: BDO - Hangar K )

ENGINEERINGNET.BE - BDO België stelt vanaf 27 november een team van fiscalisten, juristen, maar ook digitale experts gratis ter beschikking van de starters en student-ondernemers. Bedoeling is om de braindrain van het talent en de innovatieve ideeën in de regio van Kortrijk tot een minimum te beperken.

In 2018 opende Hangar K de deuren. Eén jaar later biedt het West-Vlaamse ecosysteem voor innovatie al onderdak aan ruim dertig innovatieve start-ups. De ambitie is echter om de komende jaren verder uit te groeien tot de plaats in West-Vlaanderen waar start-ups kunnen bloeien, kennis kunnen delen en innovatie kunnen stimuleren.

Dat er in Kortrijk veel jong en creatief ondernemerstalent rondloopt, staat buiten kijf. De stad telt naast twee hogescholen (Howest en VIVES) met de Kulak en Campus Kortrijk van de UGent ook twee universiteiten.

Die start-ups en student-ondernemers hebben creatieve ideeën, maar missen vaak de nodige financiële, juridische en fiscale expertise om hun idee optimaal te commercialiseren.

Advieskantoor BDO lost dat probleem op door hun experten gratis één dag per week ter beschikking te stellen. Verder zal het advieskantoor gedurende het academiejaar twee opleidingen geven om het ondernemerschap in de West-Vlaamse regio te stimuleren.

Het experten-advies gaat trouwens breder dan financiële raad om subsidies of andere fiscale incentives binnen te halen. Starters en groeiers van Hangar K kunnen voortaan wekelijks advies inwinnen over hoe ze een businessplan opstellen, hoe ze een netwerk uitbouwen of hun idee best verder commercialiseren.