Tuur Sijbers winnaar Eplan Olympiade 2019

Tijdens een spannende finale kwam Tuur Sijbers uit Peer als winnaar uit de bus bij de Eplan Olympiade 2019. Naast de prijzenpot maakt hij ook kans op een job bij Eplan of één van de partners.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Eplan, #Eplan Olympiade, #P&V Panels

Lees verder

Opleiding

( Foto: Eplan )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens deze wedstrijd werd de theorie- en praktijkkennis van de engineering­studenten getest aan de hand van ver­schil­lende challenges. In totaal namen er 165 studenten deel aan de Eplan Olympiade, waarvan er uiteindelijk 8 doorgingen naar de finale.

De finale zelf vond plaats op 10 december bij P&V Panels in Heusden-Zolder, waarna de deelnemers ook een kijkje achter de schermen mochten nemen bij dit bedrijf. De groep reisde daarna door naar Duitsland en op 11 december werd de winnaar bekend gemaakt in de DFA (Demofabrik Aachen) in Aken.

Tuur Sijbers (vooraan midden op de foto) studeert Energietechnologie aan de UC Leuven Limburg en won deze wedstrijd met zijn indrukwekkende kennis over het werken met een virtueel prototype. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Gilles Devriese uit Hooglede-Gits en Jorik De Smet uit Oudenaarde.

De winnaar won niet enkel festivaltickets en een tablet, maar komt ook in aanmerking voor een vast contract bij Eplan, P&V Panels of Atlas Copco.