Augustine Therapeutics gaat neuromusculaire aandoeningen bestrijden

VIB en KU Leuven stellen nieuwe spin-off Augustine Therapeutics voor. Deze gaat innovatieve therapieën ontwikkelen voor patiënten, die lijden aan de ziekte van Charcot-Marie-Tooth.

Trefwoorden: #Augustine Therapeutics, #Charcot-Marie-Tooth, #CMT, #KU Leuven, #VIB

Lees verder

research

( Foto: ankabala - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De spin-off haalde onlangs in een financieringsronde 4,2 miljoen euro zaaikapitaal op bij V-Bio Ventures, PMV, Advent France Biotechnology, Gemma Frisius Fonds en VIB.

Augustine Therapeutics gaat zich op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor patiënten die lijden aan de ziekte van Charcot-Marie-Tooth (CMT) en andere neuromusculaire aandoeningen richten.

CMT is een van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen van het perifere zenuwstelsel en treft wereldwijd ongeveer 10 tot 30 op 100.000 mensen. De ziekte wordt gekenmerkt door een progressieve spierontzenuwing, waardoor gewone dagelijkse activiteiten steeds moeilijker worden voor de patiënt. De huidige therapieën voor CMT zijn beperkt tot behandelingen die de symptomen louter verlichten.

Het nieuwe bedrijf is voortgekomen uit het baanbrekende onderzoek van het VIB-KU Leuven-laboratorium van Ludo Van Den Bosch en een samenwerking tussen de laboratoria van Joris de Wit en Bart De Strooper (beide VIB-KU Leuven).

Het team van VIB Discovery Sciences heeft de leiding over de preklinische ontwikkeling van de nieuwe therapieën.