Ontwikkeling nieuw bedrijvenpark van 27.000 m² in North Sea Port

Het gaat om een reconversie van de Gentse Balmatt site waar vastgoedontwikkelaar Hexagon enerzijds een deel renoveert en anderzijds na de sloop nieuwe bedrijfsgebouwen voorziet.

Trefwoorden: #Balmatt site, #Gent, #Hexagon, #North Sea Port, #renovatie, #werkgelegenheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hexagon )

ENGINEERINGNET.BE - Project Hexaport moet een nieuwe impuls geven aan het bedrijfsleven aan het Kanaal Gent-Terneuzen. Het nieuwe bedrijvenpark ligt aan de Langerbruggestraat, aan de oostoever van het Kanaal.

Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon: “De residentiële ontwikkelingen in Gent beginnen steeds meer naar het Noorden uit te breiden, dus is het dringend tijd dat de leegstaande bedrijfsgebouwen daar een opknapbeurt krijgen en dat er ook nieuwe bedrijfsgebouwen bijkomen.”

De vastgoedspeler gaat er in totaal 27.000 m² industriële gebouwen ontwikkelen, bedoeld voor opslag, logistiek en productie. Het nieuwe gedeelte, zo’n 10.000 m², ligt vlak naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda.

De renovatiewerken zijn zopas van start gegaan. De werken voor het nieuwbouwgedeelte zullen deze zomer aanvatten.

Als alles volgens plan verloopt zullen alle werken midden 2021 al afgerond zijn. De verkoop van de bedrijfsunits is eind 2019 van start gegaan.

De Stad Gent ziet in deze plannen vooral een groei aan werkgelegenheid en een tweede adem voor de bedrijvigheid aan de haven.