5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Economie 14/01/2020 12:07:40

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Lees hieronder verder   
Verwant

5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Conferentieprogramma StocExpo 2020 biedt sterke mix aan informatie

Vakbeurs Métamorphoses richt blik naar overmorgen

Bezoek de Energy Storage & Distribution conferentie

Duurzaam innoveren met textiel - artikel

ABISS wordt beursplatform voor smart & connected industry

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

(13/1) ECA Group plant nieuwe fabriek in Haven Oostende

(13/1) Schneider Electric monitort energieverbruik wagenpark VITO

(8/1) Solid state LiDAR-expert Xenomatics definitief gelanceerd

(8/1) Mogelijk zwart gat gevormd door neutronensterren

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De time-to-market brug, tussen de design-engineers en de production-engineers, is het domein van Prototyping MNE 2020.

Hieronder sommen we een vijftal goede redenen op om dit netwerkplatform voor design en productie niet te missen.

 1. Bridging the Gap in 2020 is een reële must !
  Hoe men ook maar interne meetings organiseert, medewerkers aanzet om empathie voor elkaars processen te hebben, en pro-actief te overleggen – die brug slaan tussen design/engineering en productie lijkt niet zo simpel. Het team van Howest IDC en Industrialfairs maakte de denkoefening hoe dit door een gemeenschappelijk en gedurfd event kon ingevuld worden. De oplossing is de bundeling van 2 gerenommeerde networkevents, namelijk het industrial prototyping event Prototyping Xpo en het maaktechnologie-event Machineering Network Event. Op 5 en 6 februari ontmoeten 3.500 teams uit productie, design en engineering zo maar even 180 leveranciers van engineering-, design-, materialen-en bewerkingstechnologie te Kortrijk Xpo.

 2. Management, productie-en designteams krijgen nieuwe inzichten op de beurs en de Expert Classes
  Een spontaan bezoek regelen met het engineering-en productieteam werkt bevorderend om elkaars dagelijkse problematiek te begrijpen, en empathie op te bouwen. Een team uit de vaste werkomgeving met elkaar op een platform laten samen zaken bekijken, classes volgen brengt minstens zuurstof en inspiratie naar de komende interne meetings. Alles gaat beter als je nu dezelfde taal spreekt.

 3. Lukt het niet intern – doe dan beroep op gespecialiseerde externen
  Lean, Mean & Agile – dat is futureproof maken in de toekomst. Niet ieder bedrijf heeft de middelen, de intentie of de leertijd, om een interne afdeling design en engineering uit te bouwen. Waarom zou je dat altijd moeten doen. Is het voor dit type product uberhaupt wel de moeite om dat allemaal intern te gaan doen, of zijn er partijen die het beter kunnen ? Op Prototyping MNE 2020 vindt u niet alleen de partijen die maaktechnologie of toelevering aanbieden, maar ook de ontwerpers, designers, (co-)engineering-test-en-prototypingleveranciers . Check alles hier volgens technologie.

 4. Weet je het niet ? Durf het te vragen op de Expert Classes en Pitches
  Prototyping MNE 2020 is meer dan een beurs – het is een netwerkplatform met expert Classes en Use Case Pitches omtrent ontwerpen, engineeren, prototypen, additive manufacturing en alle werktuigtechnologie voor metaal-en kunststoffenbewerking

 5. Late Shift – de laatavondformule voor leerrijke, gezellige en informele teambuilding – afterwork event voor management en hun naaste medewerkers
  Bekijk het even anders – op 5 en 6 februari kan u in de vooravond nog anderhalf uur zitten werken, of je stelt voor om met je relevante kantoor-en productiecrew even af te zakken naar Kortrijk Xpo. Donderdagavond 6 februari is het alvast ook wel een beetje feest. De 180 exposanten nodigen u graag uit op hun stand, en zorgen alvast om een knabbel en drankje bij een gezellige babbel. Zien, gezien worden, collega’s uit uw sector ontmoeten, de antennes richten op nieuwe technologie, en wie reeds met wat bezig is …. Zaken en nieuwtjes om op terugweg, en later op kantoor even met elkaar in concrete oplossingen of projecten te gieten. Registreer u alvast hier voor een bezoek – welkom tijdens, en na de kantooruren op 5 en 6 februari.

Prototyping MNE 2020
5-6 februari - Kortrijk Xpo
www.prototyping-mne.be/

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Prominente fysici: “Bouw een versneller van 100 kilometer bij CERN”

Een grote nieuwe deeltjesversneller bij CERN, met een omtrek van 100 kilometer, is de verstandigste keus om de deeltjesfysica de komende decennia echt vooruit te helpen.

5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Agfa-Gevaert benoemt Pascal Juéry als nieuwe CEO

Op 1 februari 2020 zal Fransman Pascal Juéry (54) Christian Reinaudo opvolgen als nieuwe CEO van Agfa-Gevaert. Die laatste blijft wel lid van de raad van bestuur.

VIL wil magazijnen toekomstgericht maken

Met het project ‘Future Proof Warehousing’ biedt VIL bedrijven inzicht in de mogelijkheden van digitalisatie en automatisatie voor een efficiënt, veilig en futureproof magazijn.

Schaaf je kennis over stoom bij tijdens de stoomcursus 2020

In tal van industriële sectoren wordt stoom als warmtedrager voor diverse productieprocessen gebruikt. We denken daarbij aan de chemische sector, maar o aan de voedings- en textielindustrie.

Evonetix schaalt samen met imec productie microchips op

Evonetix, dat een desktoptoestel voor DNA-synthese ontwikkelt op basis van een vernieuwende microchip, gaat samenwerken met onderzoeks- en innovatiehub imec.

ECA Group plant nieuwe fabriek in Haven Oostende

Haven Oostende verleent een concessie op de ex-Beliard site in het havengebied aan ECA Robotics Belgium, waar het zijn nieuwe fabriek zal vestigen en dronesystemen zullen bouwen.

Sensirion introduceert volgende generatie multi-gas mass flow sensoren - techniek

Sensirion introduceert Q2 2020 een nieuwe multi mass flow sensor die uitermate geschikt is voor het zeer nauwkeurig meten van onder andere zuurstof (O2), lucht en lach gas (N2O), ...

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners