5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Economie 14/01/2020 12:07:40

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Lees hieronder verder   
Verwant

Reeds 150 exposanten bevestigden deelname aan StocExpo 2020

Maintenance en Pumps & Valves: grootste Belgische event voor de industrie

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

Netwerkevent Smart Hub Connects

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De time-to-market brug, tussen de design-engineers en de production-engineers, is het domein van Prototyping MNE 2020.

Hieronder sommen we een vijftal goede redenen op om dit netwerkplatform voor design en productie niet te missen.

 1. Bridging the Gap in 2020 is een reële must !
  Hoe men ook maar interne meetings organiseert, medewerkers aanzet om empathie voor elkaars processen te hebben, en pro-actief te overleggen – die brug slaan tussen design/engineering en productie lijkt niet zo simpel. Het team van Howest IDC en Industrialfairs maakte de denkoefening hoe dit door een gemeenschappelijk en gedurfd event kon ingevuld worden. De oplossing is de bundeling van 2 gerenommeerde networkevents, namelijk het industrial prototyping event Prototyping Xpo en het maaktechnologie-event Machineering Network Event. Op 5 en 6 februari ontmoeten 3.500 teams uit productie, design en engineering zo maar even 180 leveranciers van engineering-, design-, materialen-en bewerkingstechnologie te Kortrijk Xpo.

 2. Management, productie-en designteams krijgen nieuwe inzichten op de beurs en de Expert Classes
  Een spontaan bezoek regelen met het engineering-en productieteam werkt bevorderend om elkaars dagelijkse problematiek te begrijpen, en empathie op te bouwen. Een team uit de vaste werkomgeving met elkaar op een platform laten samen zaken bekijken, classes volgen brengt minstens zuurstof en inspiratie naar de komende interne meetings. Alles gaat beter als je nu dezelfde taal spreekt.

 3. Lukt het niet intern – doe dan beroep op gespecialiseerde externen
  Lean, Mean & Agile – dat is futureproof maken in de toekomst. Niet ieder bedrijf heeft de middelen, de intentie of de leertijd, om een interne afdeling design en engineering uit te bouwen. Waarom zou je dat altijd moeten doen. Is het voor dit type product uberhaupt wel de moeite om dat allemaal intern te gaan doen, of zijn er partijen die het beter kunnen ? Op Prototyping MNE 2020 vindt u niet alleen de partijen die maaktechnologie of toelevering aanbieden, maar ook de ontwerpers, designers, (co-)engineering-test-en-prototypingleveranciers . Check alles hier volgens technologie.

 4. Weet je het niet ? Durf het te vragen op de Expert Classes en Pitches
  Prototyping MNE 2020 is meer dan een beurs – het is een netwerkplatform met expert Classes en Use Case Pitches omtrent ontwerpen, engineeren, prototypen, additive manufacturing en alle werktuigtechnologie voor metaal-en kunststoffenbewerking

 5. Late Shift – de laatavondformule voor leerrijke, gezellige en informele teambuilding – afterwork event voor management en hun naaste medewerkers
  Bekijk het even anders – op 5 en 6 februari kan u in de vooravond nog anderhalf uur zitten werken, of je stelt voor om met je relevante kantoor-en productiecrew even af te zakken naar Kortrijk Xpo. Donderdagavond 6 februari is het alvast ook wel een beetje feest. De 180 exposanten nodigen u graag uit op hun stand, en zorgen alvast om een knabbel en drankje bij een gezellige babbel. Zien, gezien worden, collega’s uit uw sector ontmoeten, de antennes richten op nieuwe technologie, en wie reeds met wat bezig is …. Zaken en nieuwtjes om op terugweg, en later op kantoor even met elkaar in concrete oplossingen of projecten te gieten. Registreer u alvast hier voor een bezoek – welkom tijdens, en na de kantooruren op 5 en 6 februari.

Prototyping MNE 2020
5-6 februari - Kortrijk Xpo
www.prototyping-mne.be/

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

BAM krijgt opdracht voor bouw pps-gevangenis in Dendermonde

Het financieringscontract voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van een nieuwe gevangenis in Dendermonde werd onlangs succesvol afgerond. Het PPP werd onlangs verleend.

Belgische nanosatelliet met succes gelanceerd vanuit ISS

Onlangs werd de nanosatelliet Qarman, die volledig door het von Karman Instituut uit Sint-Genesius-Rode ontworpen en opgebouwd werd, succesvol in een baan rond de aarde gebracht.

Maintenance en Pumps & Valves: grootste Belgische event voor de industrie

2020 staat meer dan ooit in het teken van digitaliseren en innoveren. De efficiëntste manier om uw kennis hierin bij te schaven, is een bezoek te brengen aan Maintenance en Pumps & Valves.

Spin-off ontwikkelt nieuwe antibiotica tegen resistente bacteriën

Onderzoekers van Rijksuniversiteit Groningen hebben stoffen ontdekt die de werking van bestaande antibiotica verbeteren, om zo nieuwe antibiotica te maken tegen multiresistente bacteriën.

Hackaton als extra boost voor dynamiek in de Westhoek

POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen organiseerden op 14 en 15 februari laatstleden de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’.

Ontrafelen samenstelling van complexe moleculaire systemen

De twee Amsterdamse universiteiten werken met het Nederlands Forensisch Instituut, Genentech, Shell en DSM aan geautomatiseerde methoden voor de karakterisering van complexe monsters.

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners