5 goede redenen om Prototyping MNE 2020 te bezoeken

Met de 4e industriële revolutie en industry 4.0 zijn er twee bruggen die dringend moeten gebouwd worden. Er is de digitale brug tussen IT en OT en de time-to-market brug.

Trefwoorden: #Industrie 4.0, #MNE, #Prototyping, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De time-to-market brug, tussen de design-engineers en de production-engineers, is het domein van Prototyping MNE 2020.

Hieronder sommen we een vijftal goede redenen op om dit netwerkplatform voor design en productie niet te missen.

  1. Bridging the Gap in 2020 is een reële must !
    Hoe men ook maar interne meetings organiseert, medewerkers aanzet om empathie voor elkaars processen te hebben, en pro-actief te overleggen – die brug slaan tussen design/engineering en productie lijkt niet zo simpel. Het team van Howest IDC en Industrialfairs maakte de denkoefening hoe dit door een gemeenschappelijk en gedurfd event kon ingevuld worden. De oplossing is de bundeling van 2 gerenommeerde networkevents, namelijk het industrial prototyping event Prototyping Xpo en het maaktechnologie-event Machineering Network Event. Op 5 en 6 februari ontmoeten 3.500 teams uit productie, design en engineering zo maar even 180 leveranciers van engineering-, design-, materialen-en bewerkingstechnologie te Kortrijk Xpo.
  2. Management, productie-en designteams krijgen nieuwe inzichten op de beurs en de Expert Classes
    Een spontaan bezoek regelen met het engineering-en productieteam werkt bevorderend om elkaars dagelijkse problematiek te begrijpen, en empathie op te bouwen. Een team uit de vaste werkomgeving met elkaar op een platform laten samen zaken bekijken, classes volgen brengt minstens zuurstof en inspiratie naar de komende interne meetings. Alles gaat beter als je nu dezelfde taal spreekt.
  3. Lukt het niet intern – doe dan beroep op gespecialiseerde externen
    Lean, Mean & Agile – dat is futureproof maken in de toekomst. Niet ieder bedrijf heeft de middelen, de intentie of de leertijd, om een interne afdeling design en engineering uit te bouwen. Waarom zou je dat altijd moeten doen. Is het voor dit type product uberhaupt wel de moeite om dat allemaal intern te gaan doen, of zijn er partijen die het beter kunnen ? Op Prototyping MNE 2020 vindt u niet alleen de partijen die maaktechnologie of toelevering aanbieden, maar ook de ontwerpers, designers, (co-)engineering-test-en-prototypingleveranciers . Check alles hier volgens technologie.
  4. Weet je het niet ? Durf het te vragen op de Expert Classes en Pitches
    Prototyping MNE 2020 is meer dan een beurs – het is een netwerkplatform met expert Classes en Use Case Pitches omtrent ontwerpen, engineeren, prototypen, additive manufacturing en alle werktuigtechnologie voor metaal-en kunststoffenbewerking
  5. Late Shift – de laatavondformule voor leerrijke, gezellige en informele teambuilding – afterwork event voor management en hun naaste medewerkers
    Bekijk het even anders – op 5 en 6 februari kan u in de vooravond nog anderhalf uur zitten werken, of je stelt voor om met je relevante kantoor-en productiecrew even af te zakken naar Kortrijk Xpo. Donderdagavond 6 februari is het alvast ook wel een beetje feest. De 180 exposanten nodigen u graag uit op hun stand, en zorgen alvast om een knabbel en drankje bij een gezellige babbel. Zien, gezien worden, collega’s uit uw sector ontmoeten, de antennes richten op nieuwe technologie, en wie reeds met wat bezig is …. Zaken en nieuwtjes om op terugweg, en later op kantoor even met elkaar in concrete oplossingen of projecten te gieten. Registreer u alvast hier voor een bezoek – welkom tijdens, en na de kantooruren op 5 en 6 februari.

Prototyping MNE 2020
5-6 februari - Kortrijk Xpo
www.prototyping-mne.be/