Nalantis ontwikkelt slim jobplatform

Het Antwerpse technologiebedrijf, gespecialiseerd in AI-software, gaat voor de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro een platform ontwikkelen om de inwoners aan een baan te helpen.

Trefwoorden: #AI, #analyseren, #Antwerpen, #artificial intelligence, #Brazilië, #jobs, #mobiel, #Nalantis, #natural language understanding, #platform, #Rio de Janeiro, #software, #taal, #technologie, #Vlaams, #voice message

Lees verder

HR

( Foto: rawpixel - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Op initiatief van burgemeester Marcelo Crivella zal Nalantis de inwoners helpen bij hun zoektocht naar een job. Dat zullen ze doen door een intelligent jobplatform op te zetten dat werkzoekenden via artificial intelligence (AI) matcht met vacatures.

Het platform werkt via het principe van natural language understanding, ofwel het begrijpen en analyseren van gewone taal. Zo hoeven de gebruikers geen voorgekauwd lijstje in te vullen met informatie over zichzelf, maar kunnen ze simpelweg hun cv uploaden of zelfs een kort tekstbericht of een voice message achterlaten.

Op basis daarvan begrijpt de software in no-time naar welke job ze op zoek zijn en aan welk profiel ze beantwoorden. Zo wordt de 'jobjacht' voor het eerst echt mobiel, helemaal op maat van de jobgerichte, urban lifestyle die daar heerst.

Deze samenwerking tussen een Antwerps bedrijf en een Zuid-Amerikaanse deelstaat met ongeveer 16 miljoen inwoners toont aan dat de Vlaamse technologiesector internationaal geprezen wordt.

De lancering van het jobplatform wordt voorzien voor midden februari 2020.