Trend naar miniaturisatie: ultra-kleine connector IP68

Technisch nieuws 21/02/2020 9:30:41

Met de RST MICRO presenteert Wieland Electric een miniatuurconnector met een diameter van minder dan 15 mm en die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van design en flexibiliteit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

Cleantechrapport 2020 toont overzicht Vlaamse cleantech

AVA Biochem partnert met Michelin Group

VEGA totaalaanbieder voor niveau en druk in farma-toepassingen

Trend naar miniaturisatie: ultra-kleine connector IP68

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Miniatuurconnector voor laagspannings- en netwerktoepassingen: Wieland presenteert de RST Micro, een miniatuur connector die speciaal is ontworpen voor “low-voltage” toepassingen.

De 2 tot 3-polige connector met een diameter van minder dan 15 mm is geoptimaliseerd voor de interface tussen spannings- of stroombronnen en LED-modules. Vier mechanische en kleur-gecodeerde aansluitingen zorgen ervoor dat verschillende toepassingen veilig worden gescheiden.

Bijzonder klein en onopvallend, eenvoudig te bedienen zonder ingewikkelde vergrendeling, beschermd tegen buig-stress en veilig vergrendeld, is de RST Micro een connector die uniek is op de markt.

Stekerbare installatie bespaart tijd en geld
Net als de grotere broertjes uit de RST-product familie maakt RST Micro de installatie ook bijzonder eenvoudig, snel en veilig. Het universeel stekerbare RST-systeem - van de hoofdverdeler tot het elektrische apparaat - bestaat uit componenten die in de fabriek zijn geprefabriceerd en getest en gegarandeerd steeds dezelfde kwaliteit van afwerking bieden.

Dit maakt Uw project- en processtappen eenvoudiger te berekenen. Montagetijden kunnen tot maximaal 70 procent worden verkort in vergelijking met conventionele installaties. De totale kosten (TOC) worden met 30 procent verlaagd. Dit flexibele, stekerbare systeem helpt U later ook bij aanpassingen en uitbreidingen, omdat de installatie snel en eenvoudig aan te passen is.

Optionele waterstopfunctie voor gebruik buitenshuis
Om ervoor te zorgen dat zelfs geen enkele druppel water de verbinding kan verstoren, vooral wanneer hij buiten wordt gebruikt, is de RST Micro ook beschikbaar met een optionele interne waterstopfunctie. Alle vocht dat binnen komt (bv. langs de aders van de toevoerkabel), wordt verhinderd binnen te dringen door een bijkomende afdichting. <<

Technische gegevens:
Nominale spanning: ~50/-120V; 250V; 250/400V
Nominale stroom: 8A
Bescherming: IP66/68/69 + optionele interne waterstopfunctie

Directe link naar productinfo >>

Voor meer informatie:
ATEM nv
Bedrijvenpark de Veert 4 - 2830 Willebroek
Tel: +32 (0)3 866 18 00 - www.atem.be - info@atem.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners