• 21/02/2020

Wereldprimeur: eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor

De Micropilot FWR30 van Endress+Hauser in combinatie met de digitale oplossingen van het bedrijf is 's werelds eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor, een realisatie van Industrie 4.0

Trefwoorden: #80GHz, #Endress+Hauser, #IIoT, #niveauradarsensor

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Endress+Hauser )

ENGINEERINGNET.BE - Kunststof tanks, zoals onder andere IBC-tanks, bevinden zich vaak op afgelegen locaties. Dit brengt een aantal uitdagingen mee voor de niveaumeting van al deze tanks, vooral wanneer er zich meerdere tanks op verschillende locaties bevinden.

In het ideale geval heeft men extern toegang tot de metingen en kunnen specifieke limieten ingesteld worden, die vervolgens meldingen activeren. In 85% van alle productie-installaties is niveaumeting op deze manier echter zeer complex en/of zeer tijd- en kostenintensief. Om deze reden worden ontbrekende voorraden vaak alleen geregistreerd wanneer de tank al leeg is en het productieproces tot stilstand is gekomen.

De Micropilot FWR30 is ontwikkeld om alle informatie te verstrekken over voorraadbeheer in externe en mobiele toepassingen en biedt de gebruiker eenvoud in aankoop, installatie en gebruik. Deze slimme niveautransmitter combineert high-end technologie met een kosteneffectieve sensor. Zijn eenvoud en essentiële functies besparen tijd, zorgen voor continuïteit en optimaliseren de logistieke processen en opslag.

Transparantie op elk gewenst moment
Deze IIoT-radarsensor verbonden met de cloud biedt de gebruiker exacte meetwaarden aan waar voorheen alleen veronderstellingen mogelijk waren. De sensor combineert een betrouwbare meting op basis van 80GHz radartechnologie en informeert de gebruiker over de activa en voorraadstatus – vanop welke locatie dan ook en op elk gewenst moment.

Bovendien levert deze cloudgebaseerde oplossing informatie over de locatie van de container (geolocatie van de meetpunten), de omgevingstemperatuur, de geschiedenis van de gemeten waarden, de status van de (vervangbare) batterij en de connectiviteit. De gecertificeerde Netilion cloud services van Endress+Hauser beantwoordt vanzelfsprekend aan alle eisen inzake beveiliging en privacy.

Eenvoudige installatie en bedrijfsvoering
De Micropilot FWR30 met Netilion cloud services is ontworpen om het proces te vereenvoudigen - van inkoop tot bedrijfsvoering. De draadloze en door een batterij aangedreven sensor kan op elke kunststof tank in een paar eenvoudige stappen gemonteerd worden.

Inbedrijfstelling gebeurt via de Netilion Health app die geïnstalleerd kan worden op een smartphone & tablet (iOS en Android), laptop of desktopcomputer. Door de QR-code met de Netilion Health-app te scannen kan er onmiddellijk gemeten worden. Deze plug-and-play oplossing is perfect ontworpen om te passen op stapelbare tanks zonder de handling te beïnvloeden.

Flexibiliteit troef en op te waarderen digitale services
Endress+Hauser heeft intussen een hele reeks van digitale services in de vorm van apps ontwikkeld zodat men - afhankelijk van de vereisten van de toepassing - de beste procesondersteuning kan selecteren. Alle informatie is toegankelijk via de Netilion Value-app tot de Netilion Inventory-app en SupplyCare Hosting, en dit vanop elke device zoals smartphone & tablet, laptop (iOS en Android) of desktopcomputer.

De Netilion Value-app van Endress+Hauser is een digitale service voor monitoring. Het biedt een erg overzichtelijk dashboard, meetwaarden, historische gegevens, alarmen en meldingen in een eenvoudige gebruikersinterface. Smart sensoren kunnen bovendien in een paar klikken geïntegreerd en aangesloten worden.

Daarnaast biedt de Netilion Inventory-app een vereenvoudigde monitoring service ter ondersteuning van basistoepassingen voor voorraadbeheer. Dit wordt aangevuld met add-ons zoals een basisprognose en een eenvoudig overzicht van de status van tanks, silo's en containers.

SupplyCare Hosting is een oplossing voor voorraadbeheer die helpt om de voorraadkosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Verder optimaliseert het de supply chain met individuele IT-oplossingen voor voorraadbeheer en de integratie van data in bedrijfsprocessen en ERP-systemen.


Typische toepassingen

  • Niveaumetingen tracking van mobiele kunststof tanks - bewegende goederen, draadloosen toegang tot alle informatie waar men zich ook bevindt en op elk gewenst moment.
  • Niveaumetingen voorraadbeheer van kunststof tanks die zich niet in één enkele plant bevinden, maar verspreid over verschillende stations - wijdverspreid, toegang vanop afstand, leveringsplanning.
  • Niveaumetingen voorraadbeheer van mobiele en stationaire kunststof tanks in productie die moeilijk aan te sluiten zijn op het netwerk. De voordelen die de Micropilot FWR30 hier biedt, zijn een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling en een transparant overzicht van de status van de veiligheidsvoorraad.

Voordelen in één oogopslag

  • Een volledigtransparant overzichtvan de opslag en het transport van vloeistoffen
  • Een vereenvoudigdeoplossingvan inkoop tot bedrijfsvoering
  • Veilige gegevensoverdracht in combinatie met een flexibel aanbod aan digitale services (apps)
  • Toegang tot alle mogelijke informatie vanop welke locatie dan ook, op elk gewenst moment
  • Geolokalisatie:overzichtvan de locaties waar de meetpunten zich bevinden

Technische informatie Micropilot FWR30

  • Communicatietype:SIM-Kaartmet veilige communicatie (NB-IoT, LTE-M)
  • Meer dan 10 jaar levensduur van de (vervangbare) batterij
  • Niveaumetinggebaseerd op 80GHz radartechnologie
  • Meetbereik:tot 15 meter
  • Temperatuurbereik: -20 °C ...+60 °C

Voor meer informatie:
Endress+Hauser Belgium nv/sa
Kris Ameryckx
Carlistraat 17 -19, B-1140 Brussel
www.be.endress.com - Kris.ameryckx@be.endress.com

 Lees méér over: Endress+Hauser



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.