Officiële ondersteuning van de EtherCAT Technology Group voor EtherCAT G

Technisch nieuws 3/03/2020 11:45:06

Het Technisch Comité van de EtherCAT Technology Group (ETG) heeft EtherCAT G aanvaard als een uitbreiding op de EtherCAT-standaard, een uitbreiding tot 1 en 10 Gb/s.

Lees hieronder verder   
Verwant

Brilliant Marine Research Idea beurzen toegekend

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Engineeringnet Magazine 150 is onlangs verschenen

Siemens werkt samen met Iungos voor een veiligere samenleving

KSB reconstrueert onderdelen met Reverse Engineering

Middelen en kennis beter valoriseren - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Beckhoff Automation introduceerde EtherCAT G in 2018 als een uitbreiding van de EtherCAT-standaard. Onlangs legde het deze toevoeging van gigabittechnologie voor aan het ETG. Na rijp beraad, aanvaardde het Technisch Comité van de organisatie ze.

Momenteel werkt ETG aan de integratie van EtherCAT G met de bijhorende technologiespecificaties. Dr. Guido Beckmann, voorzitter van het Technisch Comité van de ETG, legt uit waarom ETG de actieve integratie van EtherCAT G in ETG verwelkomt. “EtherCAT is nu al de snelste industriële Ethernet-veldbus en dat zal zo blijven dankzij zijn bijzonder werkingsprincipe.

Met EtherCAT G kunnen nu ook dataverslindende applicaties zoals machinevision en high-end meettechnologie geïntegreerd worden. Dit breidt de waaier aan toepassingen voor EtherCAT-technologie gevoelig uit en maakt het nog relevanter in de toekomst.”

De gerenommeerde 100 Mb/s EtherCAT-technologie zal voor de meeste toepassingen de bewezen technologie blijven. Niettemin biedt EtherCAT G bijkomende voordelen voor gebruikers, voornamelijk in toepassingen waar grote volumes aan procesdata per apparaat moeten getransporteerd worden.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om machinevision, high-end meettechnologie of complexe motiontoepassingen die verder gaan dan het bereik van de klassieke driversturing. Als een uitbreiding van de standaard EtherCAT-technologie, is EtherCAT G volledig compatibel. Bestaande apparaten, die ontworpen zijn voor 100 Mb/s, kunnen naadloos geïntegreerd worden in een EtherCAT G-systeem. Omgekeerd zullen ook EtherCAT G-apparaten zich in een 100 Mb/s systeem gedragen als klassieke EtherCAT-apparaten.

Het hart van EtherCAT G-technologie is het gebruik van de EtherCAT Branch Controllers. Ze vervullen twee essentiële taken. Enerzijds fungeren ze als knooppunt voor de integratie van segmenten van 100 Mb/s apparaten. Anderzijds maken ze een parallelle verwerking mogelijk van de geconnecteerde EtherCAT-segmenten. Dit reduceert de doorgeeftijd van het systeem aanzienlijk, waardoor de systeemperformantie enorm toeneemt ten opzichte van eerdere niveaus.

Typisch voor EtherCAT, is de integratie van EtherCAT G heel eenvoudig omdat de extensie volledig compatibel is met de IEEE 802.3 standaard en omdat er in de standaardmodus geen softwareaanpassingen nodig zijn in de controllers. “De voordelen van EtherCAT zijn goed bekend en omvatten directe verwerking, uitgebreide diagnose, eenvoudige configuratie en geïntegreerde synchronisatie”, zegt Beckmann. “Deze eigenschappen blijven natuurlijk volledig behouden bij het gebruik van EtherCAT G.” <<

Kader 1: De EtherCAT Technology Group
The EtherCAT Technology Group is een organisatie waarin sleutelgebruikers uit verschillende industrieën en leidende leveranciers in automatiseringstechnologie de krachten bundelen om EtherCAT-technologie te ondersteunen, te promoten en te bevorderen. Met meer dan 5.500 leden uit 65 landen is de EtherCAT Technology Group uitgegroeid tot de grootste veldbusorganisatie in de wereld. Sinds haar oprichting in november 2003 is ze ook de snelst groeiende veldbusorganisatie.

Kader 2: Over EtherCAT®
EtherCAT is de industriële Ethernet-technologie die garant staat voor sterke prestaties, lage kosten en een groot gebruiksgemak met een flexibele topologie. Ze werd geïntroduceerd in 2003 en is een internationale IEC-standaard en SEMI-standaard sinds 2007. EtherCAT is een open technologie, iedereen kan ze implementeren of gebruiken. Voor meer informatie, bezoek www.ethercat.org

www.beckhoff.be >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners