COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Trefwoorden: #haven van Oostende, #offshore windpark, #Otary, #REBO-site, #Seamade

Lees verder

Nieuws

( Foto: Otary )

ENGINEERINGNET.BE - Ondanks de COVID-19-crisis werken Otary en haar aannemers de klok rond om de bouw van het SeaMade offshore-windpark op schema te houden.

Daarbij worden de meest rigoureuze voorzorgsmaatregelen in acht genomen door de sociale afstand maatregel bij de uitvoering van de werken te respecteren.

In de komende maanden zullen alle windturbine componenten (58 gondels, 174 torendelen en 174 bladen) voor dit windpark vanuit verschillende sites naar het REBO-terrein in Oostende verscheept worden.

De hoofdactiviteit op de REBO-site in Oostende is de opslag van onderdelen, de pre-assemblage van de torenonderdelen en het laden van het installatieschip dat van Oostende naar de offshore-sites van SeaMade zal varen om de windturbines op de funderingen te plaatsen.

De funderingen en de offshore substations werden de afgelopen maanden geplaatst. De haven van Oostende vervult een kritische rol bij de realisatie van dit project.