XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

Technisch nieuws 18/01/2012 13:01:54

Patrick Debeuf werkt voor 'De Lijn', Vlaamse Vervoersmaatschappij. Gedurende 1 jaar heeft hij aan een project gewerkt om de ventilatie en verwarming van hermelijntrams te optimaliseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Pieter Jan Jordaens genomineerd voor ingenieur van het jaar - bedrijfsblog

XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

Gemiddeld liggen tramhaltes op 300 meter afstand van elkaar, waarbij meestal n of meerdere deuren worden geopend en de opgewarmde lucht de tram alweer verlaat.

Patrick heeft het voorstel gelanceerd om n hermelijn uit te rusten met zeer veel meetapparatuur en deze een jaar te laten loggen: elektrische stromen, spanningen, drukken, temperaturen, GPS enz. Met deze meettram hebben ze gexperimenteerd met de verwarming en de ventilatie en konden ze onmiddellijk de impact op het energieverbruik nagaan.

Op 40 hermelijnen in Gent werden al meerdere aanpassingen doorgevoerd. In 2012 worden de overige trams in Antwerpen en Oostende aangepakt.
Na sanering zorgt elke hermelijntram voor een vermindering van de CO2-productie van 10 ton per jaar.

Patrick Debeuf wordt met dit project de volgende genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Dinsdag, 31 januari 2012 om 13u30 wordt Patrick Debeuf in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award een iPad 2 - vindt plaats bij De Lijn Oost-Vlaanderen, Brusselsesteenweg 361, 9050 Gentbrugge. Tegelijkertijd dingt Patrick met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die in 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Patrick Debeuf en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking dinsdag, 31 januari 2012 bij De Lijn Oost-Vlaanderen. <<

Meer informatie
www.ingenieurvanhetjaar.be
ingenieurvanhetjaar@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE Engineering & ICT

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners