Bedrijven die technologische trein missen, zijn gedoemd om te verdwijnen tegen 2020

Plant & Factory 6/02/2012 11:18:42

Bedrijfsleiders verwachten voor de toekomst dat hun sectoren diepgaande veranderingen zullen ondergaan als gevolg van technologische evoluties, zo blijkt uit recent onderzoek van de Economist Intelligence Unit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ricoh wint contract bij Kind & Gezin

Bedrijven die technologische trein missen, zijn gedoemd om te verdwijnen tegen 2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

Het onderzoek, dat volledig afgerond zal zijn tegen maart 2012, geeft aan dat meer dan een derde (37%) van de ondervraagde bedrijfsleiders gelooft dat zijn of haar organisatie niet in staat zal zijn om de technologische evolutie te volgen, met als gevolg dat hun concurrentiepositie zal verslechteren. Binnen de IT-sector is 37% van de bedrijfsleiders de mening toegedaan dat hun bedrijf volledig zal verdwijnen, terwijl zes op de tien respondenten aangeven dat de markten waarbinnen ze vandaag actief zijn, aanzienlijk zullen wijzigen tussen nu en 2020, en bijna volledig zullen verschillen van de huidige situatie.
Ook bedrijfsstructuren zullen hoogstwaarschijnlijk veranderen – 63% verwacht een evolutie richting structuren met een verregaande decentralisatie van de zakelijke beslissingsbevoegdheid, die verschuift naar de periferie van de organisatie. Verder denken de respondenten dat klanten bijna evenveel nieuwe ideeën voor verbetering of innovatie zullen leveren als de eigen werknemers. Verwacht wordt dat tegen 2020 de meeste ideeën voor nieuwe producten of diensten van de klanten zelf zullen komen.

Technologie is katalysator
Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg: “De voorbije twee decennia hebben we meer dan ooit kunnen vaststellen hoezeer technologie de katalysator is voor de evolutie van het bedrijfsleven. Het is duidelijk dat die evolutie nog lang niet te einde is en dat zowel werknemers als klanten hierbij een cruciale rol zullen spelen, precies door de manier waarop zij met nieuwe technologieën omgaan. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat succesvolle bedrijven in 2020 net diegene zullen zijn die de klemtoon leggen op innovatieve processen.”

“Sleutelelement om te komen tot een meer dynamische bedrijfsbeleid dat openstaat voor verandering is het in huis halen van de juiste infrastructuur om hiermee om te kunnen gaan. Prominente bedrijven moeten zich de vraag stellen: zijn de informatiestructuren binnen onze organisatie al afgestemd op de toekomst? Door een goed begrip van hoe bedrijfskritische informatie verweven is doorheen zijn eigen activiteiten, kan een bedrijf haar eigen processen herwerken om zo te verzekeren dat de uitwisseling van knowhow tussen de werknemers maximaal is en dat het bedrijf zo efficiënt mogelijk tegemoet kan komen aan de vragen van zijn klanten.”

Andere manier van zakendoen
Verder denkt 59% van de ondervraagden dat tegen 2020 het concept van niet-digitale informatie werknemers volledig vreemd zal zijn. “Nu digitale informatie steeds maar versnelt binnen organisaties, ligt de uitdaging erin om bedrijfskritische processen te verzekeren, waarbij zowel digitale als niet-digitale informatie wordt geïntegreerd en makkelijk toegankelijk is voor werknemers binnen de organisatie”, aldus nog Gryson. “Met de steile opgang van het mobiele werken en de nood om vanop verschillende locaties toegang te hebben tot informatie wordt dit een nog belangrijker gegeven.”

Denis McCauley van de Economist Intelligence Unit: “Ondanks de onzekerheid voor sommigen wanneer ze op de toekomst vooruitblikken, is een grote meerderheid (70%) van bedrijfsleiders het ermee eens dat er significante opportuniteiten zijn om via technologie de manier van zakendoen te veranderen en dat er tal van voordelen kunnen worden gerealiseerd door de efficiëntie te verbeteren. Wat zeker is, is dat technologie tussen vandaag en 2020 een bron zal blijven voor voortdurende marktevoluties.”

Het onderzoek, gevoerd door de Economist Intelligence Unit en gesponsord door Ricoh, is de meest omvattende analyse tot op vandaag over de impact van technologie op de werkplek van de toekomst, en werd gerealiseerd op basis van interviews met 567 senior bedrijfsleiders wereldwijd binnen 20 sectoren. 46% van de respondenten bekleedde een directiefunctie, terwijl 43% van de bedrijven vertegenwoordigd door de respondenten een jaarlijkse omzet realiseerde van 500 miljoen US$ of meer. << (foto: Siemens PLM)

Een samenvatting van het onderzoek is beschikbaar op thoughtleadership.ricoh-europe.com/benl

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners