Bedrijven die technologische trein missen, zijn gedoemd om te verdwijnen tegen 2020

Plant & Factory 6/02/2012 11:18:42

Bedrijfsleiders verwachten voor de toekomst dat hun sectoren diepgaande veranderingen zullen ondergaan als gevolg van technologische evoluties, zo blijkt uit recent onderzoek van de Economist Intelligence Unit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ricoh wint contract bij Kind & Gezin

Bedrijven die technologische trein missen, zijn gedoemd om te verdwijnen tegen 2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

Het onderzoek, dat volledig afgerond zal zijn tegen maart 2012, geeft aan dat meer dan een derde (37%) van de ondervraagde bedrijfsleiders gelooft dat zijn of haar organisatie niet in staat zal zijn om de technologische evolutie te volgen, met als gevolg dat hun concurrentiepositie zal verslechteren. Binnen de IT-sector is 37% van de bedrijfsleiders de mening toegedaan dat hun bedrijf volledig zal verdwijnen, terwijl zes op de tien respondenten aangeven dat de markten waarbinnen ze vandaag actief zijn, aanzienlijk zullen wijzigen tussen nu en 2020, en bijna volledig zullen verschillen van de huidige situatie.
Ook bedrijfsstructuren zullen hoogstwaarschijnlijk veranderen – 63% verwacht een evolutie richting structuren met een verregaande decentralisatie van de zakelijke beslissingsbevoegdheid, die verschuift naar de periferie van de organisatie. Verder denken de respondenten dat klanten bijna evenveel nieuwe ideeën voor verbetering of innovatie zullen leveren als de eigen werknemers. Verwacht wordt dat tegen 2020 de meeste ideeën voor nieuwe producten of diensten van de klanten zelf zullen komen.

Technologie is katalysator
Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg: “De voorbije twee decennia hebben we meer dan ooit kunnen vaststellen hoezeer technologie de katalysator is voor de evolutie van het bedrijfsleven. Het is duidelijk dat die evolutie nog lang niet te einde is en dat zowel werknemers als klanten hierbij een cruciale rol zullen spelen, precies door de manier waarop zij met nieuwe technologieën omgaan. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat succesvolle bedrijven in 2020 net diegene zullen zijn die de klemtoon leggen op innovatieve processen.”

“Sleutelelement om te komen tot een meer dynamische bedrijfsbeleid dat openstaat voor verandering is het in huis halen van de juiste infrastructuur om hiermee om te kunnen gaan. Prominente bedrijven moeten zich de vraag stellen: zijn de informatiestructuren binnen onze organisatie al afgestemd op de toekomst? Door een goed begrip van hoe bedrijfskritische informatie verweven is doorheen zijn eigen activiteiten, kan een bedrijf haar eigen processen herwerken om zo te verzekeren dat de uitwisseling van knowhow tussen de werknemers maximaal is en dat het bedrijf zo efficiënt mogelijk tegemoet kan komen aan de vragen van zijn klanten.”

Andere manier van zakendoen
Verder denkt 59% van de ondervraagden dat tegen 2020 het concept van niet-digitale informatie werknemers volledig vreemd zal zijn. “Nu digitale informatie steeds maar versnelt binnen organisaties, ligt de uitdaging erin om bedrijfskritische processen te verzekeren, waarbij zowel digitale als niet-digitale informatie wordt geïntegreerd en makkelijk toegankelijk is voor werknemers binnen de organisatie”, aldus nog Gryson. “Met de steile opgang van het mobiele werken en de nood om vanop verschillende locaties toegang te hebben tot informatie wordt dit een nog belangrijker gegeven.”

Denis McCauley van de Economist Intelligence Unit: “Ondanks de onzekerheid voor sommigen wanneer ze op de toekomst vooruitblikken, is een grote meerderheid (70%) van bedrijfsleiders het ermee eens dat er significante opportuniteiten zijn om via technologie de manier van zakendoen te veranderen en dat er tal van voordelen kunnen worden gerealiseerd door de efficiëntie te verbeteren. Wat zeker is, is dat technologie tussen vandaag en 2020 een bron zal blijven voor voortdurende marktevoluties.”

Het onderzoek, gevoerd door de Economist Intelligence Unit en gesponsord door Ricoh, is de meest omvattende analyse tot op vandaag over de impact van technologie op de werkplek van de toekomst, en werd gerealiseerd op basis van interviews met 567 senior bedrijfsleiders wereldwijd binnen 20 sectoren. 46% van de respondenten bekleedde een directiefunctie, terwijl 43% van de bedrijven vertegenwoordigd door de respondenten een jaarlijkse omzet realiseerde van 500 miljoen US$ of meer. << (foto: Siemens PLM)

Een samenvatting van het onderzoek is beschikbaar op thoughtleadership.ricoh-europe.com/benl

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners