• 16/05/2012

In Europa is België het land dat meest op zoek is naar ingenieurs

Het aantal gezochte ingenieurs in Europa is sterk gestegen de laatste 3 jaar

Trefwoorden: #ingenieurs, #technische profielen, #vacatures

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Op de Europese arbeidsmarkt zijn te weinig ingenieurs en technische profielen te vinden. Dat bevestigt de StepStone Search & Application survey.

Ingenieurs en technici staan aan de top van de lijst van meest gezochte krachten, samen met marketing profielen. Het aantal gezochte ingenieurs is zelfs nog sterk gestegen de laatste 3 jaar.

23% van de Europese bedrijven wilde in 2009 ingenieurs en technische profielen aanwerven. In 2010 steeg het aantal bedrijven sterk tot 35,6%. Het percentage bleef stabiel in 2011-2012: meer dan een derde (36%) van de bedrijven wil ingenieurs aanwerven.

België is het land dat het meest op zoek is naar ingenieurs. Bijna de helft van de bedrijven (44,3%) geeft aan dat ze ingenieurs of technische profielen zoeken. Na België komen Denemarken, Frankrijk en Duitsland. In Oostenrijk en Zweden zijn het minst aantal bedrijven op zoek naar ingenieurs, maar ook daar maken ingenieurs nog een groot deel uit van de arbeidsmarkt. Bijna een derde van de bedrijven in die twee landen zoekt naar ingenieurs (28,4%).


(KV) (foto Lancaster University)