• 09/08/2012
  • |     BB

Belgorail nu ook erkend als 'Organisme Qualifié' in Frankrijk

Belgische spoorweg­certificerings­instantie Belgorail haalt bijkomende officiële erkenning als 'Organisme Qualifié' in Frankrijk binnen.

Trefwoorden: #agoria, #belgorail, #spoor, #Technirail, #vinçotte

Lees verder

b2b

( Foto: Belgorail )

ENGINEERINGNET.BE -- Belgorail, een spoorwegcertificeringsinstantie die spoorvoertuigen, spoorweginstallaties en -diensten test op hun conformiteit met de geldende normen en technische standaarden, meldt een bijkomende erkenning te hebben gekregen.

De firma is reeds sinds 2005 een aangemelde instantie op Europees niveau (toepassing van de Technische Specificaties inzake Interoperabiliteit) en kan nu dus ook optreden in Frankrijk op het vlak van van spoorwegsysteemcertificatie.

Het EPSF (Etablissement Public de Sécurité Ferroviaire français - Nationale Veiligheidsinstantie Frankrijk) heeft het bedrijf namelijk erkend als gekwalificeerde instantie voor 'het beoordelen van het ontwerp en de uitvoering van nieuwe en substantieel gewijzigde spoorwegsystemen en subsystemen'.

De erkenning heeft betrekking op de volgende subsystemen: besturing en seingeving, rollend materieel, infrastructuur en energie.

Jean-Marc Dupas, Algemeen Directeur: “Dank zij deze erkenning kunnen we tegemoet komen aan de wens uit de spoorwegsector om op slechts één certificeringsinstantie beroep te moeten doen voor activiteiten in het kader van Europese voorschriften (TSI, ECM, CSM, …) en/of nationale technische regels van verschillende landen”.


ACHTERGROND
Belgorail is een Belgische onderneming die in juni 2004 werd opgericht door drie partners: Vinçotte (controle- en certificeringsinstantie), Agoria (Belgische industriële technologiefederatie) en Transurb Technirail (adviesbureau voor spoorwegengineering). Het is vandaag een belangrijke speler in de spoorwegsector, die nog steeds sterk evolueert door de vrijmaking van de spoorwegmarkt.