Winnaars Jeugd Technologie Olympiade bekend

Economie 3/12/2012 9:52:06

In totaal namen meer dan 13.000 leerlingen deel aan technologieproef 'Jeugd Technologie Olympiade der lage landen'.

Lees hieronder verder   
Verwant

Winnaars Jeugd Technologie Olympiade bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Drie jongeren (en ingenieurs in spe?) mogen zich gedurende één jaar de 'grootste jonge technologietalenten van de lage landen' noemen.

De winnaars zijn de Andras, Indra en Jorden uit, respectievelijk, Sint-Katelijne-Waver (Vrije basisschool – WAVO), Nazareth (Vrije basisschool) en Kalmthout (Vrije basisschool – Sint Jozef).

Zij wonnen zaterdag de finale van de tweede editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen. Naast 50 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel.

Andras, Indra en Jorden waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten. Ze gaan naar huis met de hoofdprijs ter waarde van elk 800 euro.

Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 13.285 Vlaamse jongeren deel.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: “Met de olympiade willen we jongeren voor hun overstap naar het secundair onderwijs tonen dat technologie plezant en interessant is, en hopelijk raken velen er van overtuigd dat ze technisch talent hebben. We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Samen met de Olympiade vond er ook een TechniekToernooi plaats. Hier namen negen scholenteams van vier leerlingen het tegen elkaar op. De teams van de scholen VBS De Waaier uit Watou, GBS De Vlieger uit Kasterlee, VBS uit Ingelmunster en VBS De Parel uit Destelbergen toonden zich hier de beste. Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland.

Wordt vervolgd, dus. << (KV)

Foto: Onderste rij - van links naar rechts - de winnaars: Vrebosch Jorden; De Bruyn Indra; Vanquaille Andras. Bovenste rij: zanger-presentator Brahim; Rik Hostyn, organisator VJTO-TT; Micheline Scheys, secretaris-generaal Onderwijs; Smets Christian, NMBS-Groep; De Pril Wilson, Agoria; Ann Lambrechts, Bekaert en meter van VJTO; Motton Daniel, Umicore.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Onderzoek: Zwaartekracht beschrijven, zonder zwaartekracht

Recent vond een grote verschuiving plaats in de manier waarop natuurkundigen denken over de quantumzwaartekracht: de gecombineerde theorie van quantummechanica en zwaartekracht.

Autoruiten en zonnepanelen gaan zichzelf reinigen

De Wageningse universiteit (NL) werkt aan dunne coatings van vloeibare kristallen, die met elektra van vorm en functie veranderen, zodat vuil en zanddeeltjes van zonnepanelen afglijden.

Onderzoekers zetten nieuwe stap in strijd tegen taaislijmziekte

Via gencorrectie kunnen KU Leuven en de Universiteit van Trento twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken permanent herstellen. Dat gebeurde met 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Satelliet met nieuwe generatie zonnepanelen gelanceerd

De net gelanceerde, hypermoderne Europese lasercommunicatiesatelliet EDRS-C krijgt energie van een nieuwe generatie zonnepanelen: de ARA Mark 4, ontwikkeld door Airbus Defence and Space.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners