Winnaars Jeugd Technologie Olympiade bekend

Economie 3/12/2012 9:52:06

In totaal namen meer dan 13.000 leerlingen deel aan technologieproef 'Jeugd Technologie Olympiade der lage landen'.

Lees hieronder verder   
Verwant

Winnaars Jeugd Technologie Olympiade bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(23/5) Endress+Hauser kende sterke groei in 2018 - advertorial

(22/5) BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Drie jongeren (en ingenieurs in spe?) mogen zich gedurende één jaar de 'grootste jonge technologietalenten van de lage landen' noemen.

De winnaars zijn de Andras, Indra en Jorden uit, respectievelijk, Sint-Katelijne-Waver (Vrije basisschool – WAVO), Nazareth (Vrije basisschool) en Kalmthout (Vrije basisschool – Sint Jozef).

Zij wonnen zaterdag de finale van de tweede editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen. Naast 50 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel.

Andras, Indra en Jorden waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten. Ze gaan naar huis met de hoofdprijs ter waarde van elk 800 euro.

Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 13.285 Vlaamse jongeren deel.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen: “Met de olympiade willen we jongeren voor hun overstap naar het secundair onderwijs tonen dat technologie plezant en interessant is, en hopelijk raken velen er van overtuigd dat ze technisch talent hebben. We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Samen met de Olympiade vond er ook een TechniekToernooi plaats. Hier namen negen scholenteams van vier leerlingen het tegen elkaar op. De teams van de scholen VBS De Waaier uit Watou, GBS De Vlieger uit Kasterlee, VBS uit Ingelmunster en VBS De Parel uit Destelbergen toonden zich hier de beste. Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland.

Wordt vervolgd, dus. << (KV)

Foto: Onderste rij - van links naar rechts - de winnaars: Vrebosch Jorden; De Bruyn Indra; Vanquaille Andras. Bovenste rij: zanger-presentator Brahim; Rik Hostyn, organisator VJTO-TT; Micheline Scheys, secretaris-generaal Onderwijs; Smets Christian, NMBS-Groep; De Pril Wilson, Agoria; Ann Lambrechts, Bekaert en meter van VJTO; Motton Daniel, Umicore.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Het was één groot technologiefeest. Meer dan 215.000 bezoekers namen bij 6.500 exposanten de pols en focusten op artificiële intelligentie, robotica, 5G, Industrie 4.0, energie-transitie, …

BAM start bouw langste 3D-geprinte brug ter wereld (+video)

De komende weken printen BAM Infra en Weber Beamix bijna 100 onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen, compleet met uitsparingen om het beton te kunnen spannen.

AP Hogeschool lanceert duaal leren op bachelor niveau

AP Hogeschool pakt als eerste uit met een volwaardige bacheloropleiding werkplekleren en studeren. In het secundair onderwijs bestaat duaal leren al een tijdje met zo’n 1.026 leerlingen.

Ontwikkeling duurzamer asfalt met ’verjongingsmiddelen’

Afgefreesd asfalt wordt opnieuw in de productiecyclus van asfalt gebracht als granulaat. Een verjongingsmiddel zorgt er voor dat dit oude bitumen duurzamer gedrag vertoont bij recycling.

Lancering Interreg project voor opschaling 5G warmtenetten in Europa

Het project D2Grids zet vijf pilootsites op met 5G warmtenetten in Parijs-Saclay, de Duitse plaats Bochum, de Nederlandse stad Brunssum en de Engelse steden Glasgow en Nottingham.

Start it @KBC en Jobat.be sluiten partnershap

Accelerator Start it @KBC en jobplatform Jobat.be hebben besloten om de krachten te bundelen. De komende zes maanden moeten bijna 1.000 extra vacatures ingevuld worden.

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners