Belgische app-ontwikkelaars verenigen zich

Bedrijfsnieuws 25/02/2013 13:35:19

Agoria wil professionalisering van Belgische app-ontwikkelaars in goede banen leiden en lanceert online ontmoetingsplatform. België telt intussen zowat 400 app-specialisten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

Nieuw PIC-fabricageproces pakt tekortkomingen aan

Mobiele apparaten koelen via toekomstvoorspelling

Productiesite Rittal klaar voor 5G-netwerk

RootLabs: community en events rond toegepast AI-onderzoek

5G-ready netwerk voor Wilrijkse productiesite Atlas Copco

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag start in Barcelona het Mobile World Congress, de jaarlijkse hoogmis rond mobiele telefonie. Het congres is, met 67.000 bezoekers uit 202 verschillende landen, de place-to-be rond mobiele telefonie.

Technologiefederatie Agoria grijpt de gelegenheid aan om zich nationaal en internationaal 'in the picture' te werken: ze lanceert er de App Alliance, een platform voor Belgische app-ontwikkelaars en ICT-bedrijven om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

'Er bieden zich kansen aan voor Belgische ontwikkelaars van apps', aldus Agoria. Feit is dat 10 jaar geleden zowat iedereen de de html-techniek onder de knie kon krijgen en een website bouwen. Het ontwikkelen van apps daarentegen is dermate complex dat het terug een voorrecht van de IT-wereld is geworden.

Met name met de bedrijfsapps loopt het nog niet zo vlot. Tanguy De Lestré van Agoria daarover: “Bedrijven willen wel apps ontwikkelen, maar weten niet altijd goed hoe hieraan te beginnen. Achter elke app op uw smartphone of tablet, zit een team van experts en ontwikkelaars die dit nieuwe medium onder de knie hebben. En dat kunnen ook Belgische ontwikkelaars zijn.”

De App Alliance wil vooral fungeren als een informatiepunt voor Belgische bedrijven die apps willen laten ontwikkelen. En er zit beweging in. Op het Belgisch Paviljoen in Barcelona zijn bijvoorbeeld al veertig Belgische bedrijven aanwezig.

Alle info over het Belgisch paviljoen is te vinden op de mobiele app http://mwc13b.m.tap.cr, deze app werd ontwikkeld door het Belgische Tapcrowd.

De app kan u in de appstore of Google Play store downloaden in de zoekmotor met het sleutelwoord MWC13B of met de QR-code. << (BB) (foto: Agoria)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Met waterstof de lucht in voor zero-emission - column

De ‘Green Deal’ heeft ook bij technologen in de lucht- en ruimtevaart al heel wat stof doen opwaaien. Is luchtvaart zonder emissie mogelijk? Europa legt de lat erg hoog.

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners