UGent: ‹geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt voor Koreaanse campus›

Economie 8/04/2013 10:19:43

Vanaf begin 2014 gaat de Universiteit Gent in Zuid-Korea opleidingen geven. De nieuwe vzw Ghent University Korea garandeert alvast dat er geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

UGent: ‹geen Vlaamse onderwijsmiddelen gebruikt voor Koreaanse campus›

UGent participeert aan Europese ‘Human Brain Project’

Onderzoek naar natuurlijke vervangers voor nitriet in vlees

Keuzevak ondernemen HoGent groot succes

Replica van oudste boot ter wereld komt naar België

43 percent van Vlamingen vindt ecologische voetafdruk 'niet problematisch'

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Geologie en geotechniek: ondergronds verbond

Online webinar

van 2/03/2021 tot 9/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

Keuze van de redactie

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

(23/2) Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

(22/2) KU Leuven en Fluxys testen waterstofpanelen

(18/2) Belgische primeur: waterstof ingezet in Antwerpse industriële installatie

(17/2) Onderzoek: spectaculair omslagpunt in emulsies van water en olie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De idee voor een eigen campus - Ghent University Global Campus – dateren al van 2009. Toen al zocht de UGent een manier een voet aan de grond te krijgen in Noord-Oost-Azië, naar analogie van wat Amerikaanse universiteiten – de internationale concurrentie – doen.

'Bovendien biedt de campus nieuwe wegen voor studentenuitwisseling en bijkomende jobkansen voor onze alumni en personeel', stelt de universiteit.

Sinds de eerste contacten in 2009 is een hele weg afgelegd: er is een businessplan opgesteld, een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en de NVAO heeft de opleidingen geaccrediteerd, waardoor ze gegarandeerd zijn qua niveau.

De accreditatie door het Koreaanse Ministry of Education, Science and Technology wordt naar verluidt nog in de zomer van 2013 verwacht.

De opleidingen situeren zich binnen de domeinen Voedingstechnologie, Milieutechnologie en Moleculaire biotechnologie. Ze zullen worden verzorgd door een permanente staf van ongeveer 35 personen die binnen de UGent, bij haar partners en internationaal gerekruteerd worden.

Die permanente staf wordt aangevuld met een zogenaamde 'flying faculty', bestaande uit personen die in vier weken durende modules telkens een vak zullen doceren.

De UGent is meteen de eerste Europese universiteit op de Songdo Global University Campus in de Incheon Free Economic Zone (IFEZ). << (BB) (foto: UGnet)

LEES OOK
Paul De Knop: VUB rector op zoek naar... sponsors en studenten - artikel

ACHTERGROND
Op een tweedaags symposium 'Dare to Think, Where to Link - Education and Research Link between Korea and Europe' verzamelen op 8 en 9 april 2013 een UGent-delegatie, en wetenschappers en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen in Zuid-Korea. Onder de prominenten was er onder meer de Gentse burgemeester Daniël Termont. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future, terwijl 5 bedrijven hun titel verlengd hebben.

DCI overgenomen door Pauwels Consulting

Pauwels Consulting, Belgische consultancykantoor gespecialiseerd in engineering, life sciences en IT, heeft het Sint-Niklase IT consultancybedrijf DCI overgenomen.

VINCI Energies behaalt Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies in België aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

Op dinsdag 23 maart organiseren Rittal en Eplan België de online conferentie ‘Panel Building. Made Smarter’, een live event voor de schakelkastindustrie van de toekomst.

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Infrabel heeft de contracten 400V algemeen laagspanningsborden (ALSB) en het PLP-project (elektrische bedieningsposten) verlengd. Het QF-contract is aan zijn vierde vernieuwing toe.

Brugge.Inc verwelkomt eerste (tech) start-ups

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos onlangs als eerste (tech) start-ups hun intrek in de incubator van Brugge.Inc op het Stationsplein.

North Sea Port opgenomen in ‘North Sea-Baltic’ spoorcorridor

De Europese Commissie trekt op vraag van North Sea Port de spoorvrachtcorridor tussen de Noordzee en de Baltische Zee door naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

Vraag naar RFID-technologie vanuit betonindustrie in de lift

RFID-integrator Aucxis heeft een toenemende vraag vanuit de markt genoteerd in verband met de inzetbaarheid van RFID-technologie in de betonsector.

Micro-Fulfillment na de pandemie

Een micro-fulfilment distributiestrategie kan bestaande/gesloten stedelijke winkelruimtes herbestemmen als hybride retail-/distributie­knoop­punten. Deze hubs bieden naast een snellere levering van bestellingen ook de mogelijkheid om consumenten te laten kiezen tussen thuislevering of afhalen. Deze trend is versneld door de Covid-19-crisis.

Partners