• 22/04/2013
  • |     BB

WKK-prijs voor Vlaamse overheid dankzij Cogen Vlaanderen

Vlaamse overheid valt in prijzen voor aanpassing subsidiebeleid WarmteKrachtKoppelingen: voor WKK-installaties gelden certificaten die 10 jaar geldig blijven.

Trefwoorden: #Boydens, #cogen, #energie, #Freya Van den Bossche, #wim buelens, #wkk

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cogen Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse overheid is door de associatie Cogen Europe (Cogeneration of WarmteKrachtKoppeling) in de bloemetjes gezet met een award. Wim Buelens, kabinetsmedewerker van Freya Van den Bossche, nam namens de minister de award in ontvangst.

Recent is in Vlaanderen namelijk het subsidiebeleid voor WKK-installaties bijgestuurd, en dat was voor het internationale vereniging voldoende om er een prijs voor uit te reiken.

Het verschil met vroegere betoelagingen is dat een WKK-installatie vandaag gedurende 10 jaar WKK-certificaten ontvangt, waardoor het zowel uit ecologisch als economisch oogpunt een interessantere investering is geworden.

Ook de Vlaamse afdeling van de associatie mocht een award in ontvangst nemen, naar verluidt 'omwille van haar coördinerende rol bij het stakeholderoverleg' dat aan het nieuwe subsidiebeleid voorafging. Deze prijs werd door algemeen directeur Jean Pierre Boydens in ontvangst genomen.

In Vlaanderen zijn er al heel wat bedrijven actief in de wereld van de WKK's en groeit de interesse, onder meer doordat sinds enige tijd ook micro-WKK voor huishoudelijke toepassingen verkrijgbaar zijn.


FOTO
Kabinetsmedewerker Wim Buelens neemt namens minister Freya Van den Bossche de award in ontvangst.

ACHTERGROND
WKK of warmtekrachtkoppeling is het gelijktijdig opwekken van stroom en warmte, het inzetten van een eigen energiecentrale dus. WKK is reeds decennia een beproefde energie-efficiënte technologie binnen de industrie en kent de laatste jaren ook steeds meer toepassing in de kleinere vermogens (KMO's, rust- en verzorgingstehuizen, hotels, etc...),de zogenaamde micro-WKK.