• 02/05/2013

Blackberry: «tablets zijn niet meer dan tijdelijke hype»

Markant citaat: «Tablets zijn niet meer dan een hype.» Dat beweert althans Thorsten Heins, de CEO van BlackBerry. «Over vijf jaar zullen ze uit de markt gedrukt zijn door smartphones.»

Trefwoorden: #blackberry, #smartphone, #smartphone, #tablet

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Heins deed zijn uitspraken op de jaarlijkse conferentie van de economische denktank Milken Institute in Los Angeles.

In kantooromgevingen ziet hij tablets helemaal verdwijnen. “Misschien zal daar alleen nog een groot scherm hangen. Maar tablets zijn geen goed bedrijfsmodel.”

Een opvolger voor BlackBerry’s tablet PlayBook zal er alleen maar komen als er geld mee valt te verdienen. “Een nieuwe BlackBerrytablet heeft in een overvolle tabletmarkt alleen zin als hij zich op een of andere manier totaal onderscheidt van de rest”, vindt Heins.

Hij voorspelt ook dat zijn bedrijf binnen vijf jaar de tablethype glansrijk zal overleefd hebben. “BlackBerry zal dan de absolute leider in mobile computing zijn. Daar mikken we nu op. Ik wil zoveel mogelijk marktaandeel winnen, maar niet door de rest na te apen.”


(bron: Smartbiz, Jan Stevens)