Overname Duitse Kiesling markeert belangrijk wapenfeit voor Rittal

Bedrijfsnieuws 21/05/2013 11:03:57

Door acquisitie van engineeringbureau beheerst sturing- en schakelkastenbouwer Rittal thans de volledige productieketen, van ontwerp tot eigen constructie. Een belangrijk wapenfeit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Het familiebedrijf Kiesling Maschinentechnik in het Duitse Dietzenbach wordt onderdeel van Rittal International. Dat markeert een belangrijk wapenfeit voor Rittal: voor het eerst heeft het bedrijf nu alle schakels van de bouwketen van sturingskasten zelf in handen: van ontwerp tot engineering en fabricage.

Het beheersen van de volledige 'supply chain' wordt hoe langer hoe belangrijker. Veel kasten worden namelijk op maat van de afnemer ontworpen en gebouwd, en wie in zijn productieketen niet afhankelijk is van toeleveranciers, kan zijn klanten betere garanties aanbieden inzake levertermijnen (en kostprijzen) én flexibeler produceren.

Maar anderzijds koopt Rittal zich ook een stuk nieuwe kennis én een sterk geautomatiseerd machinepark in. “Kiesling brengt nieuw innovatiepotentieel in onze ondernemingsgroep,” aldus Dr. Thomas Steffen, zaakvoerder R&D bij Rittal.

Qua automatisering beschikt Kiesling bijvoorbeeld over een robotgestuurd bekabelingscenter - overigens een ontwikkeling van het Vlaamse P&V Elektrotechniek en Atos - dat de tijdrovende manuele bekabeling van montageplaten vervangt en volautomatisch voor norm- en veiligheidsconforme aansluitingen zorgt.

Daarmee kunnen alle mechanische fases bij de productie van schakelkasten - zoals boren, schroefdraad snijden en frezen van uitsnijdingen - in één bewerking worden uitgevoerd.

Dat het Kiesling-machinepark zo sterk geautomatiseerd is, heeft te maken met zijn bedrijfscultuur die vanaf het begin (1970) sterk engineeringgericht was. Een bedrijf met veel ingenieurs die ruimte kregen en krijgen om productieoplossingen te ontwikkelen, dus. Niet zo ongewoon in de Duitse context.

Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven. << (BB) (foto: Rittal)

OP DE FOTO
Van links naar rechts: Dr. Thomas Steffen, Rolf von Kiesling, Jens von Kiesling en Friedhelm Loh.
<<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners