• 31/05/2013
  • |     BB

Belgische ICT-bedrijven trekken met prins Filip naar Silicon Valley

85 Belgische ICT-bedrijven nemen deel aan economische missie met prins Filip die volgende week Silicon Valley aandoet. Op het programma: Google, Cisco, Hewlett Packard en Stanford.

Trefwoorden: #agoria, #cisco, #google, #hewlett packard, #prins filim, #silicon valley, #stanford

Lees verder

Nieuws

( Foto: prins Filip bij Flanders' Drive )

ENGINEERINGNET.BE -- De ICT-sector, een van de weinige die op dit ogenblik in België nog groei boekt – gaat de internationale toer op. Ze richt zich daarbij vooral op de Amerikaanse markt.

Dat is niet toevallig: 64% van de Belgische ICT-bedrijven exporteert naar de Noordamerikaanse markt – hun tweede grootste afzetgebied na Europa. In totaal is de export naar de VS op jaarbasis goed voor zowat 758 miljoen euro.

“Een 100-tal bedrijven heeft er overigens een filiaal”, meldt Baudouin Corlùy, directeur van Agoria ICT. “Voor die ondernemingen is de missie ook een gelegenheid om hun ervaringen op de Amerikaanse markt uit te wisselen.”

De managers van de meegereisde ondernemingen zullen er o.a. vertegenwoordigers van Google, Cisco, Hewlett Packard en de Stanford University ontmoeten.

"De aanwezigheid van prins Filip opent bovendien deuren die anders mogelijk gesloten zouden blijven”, aldus nog Corlùy.


ACHTERGROND
De ICT-sector in België telt meer dan 1.100 bedrijven die samen ongeveer 100.000 mensen in dienst hebben. In 2012 realiseerden ze 14 miljard euro toegevoegde waarde en investeerden ze 660 miljoen euro in R&D.