Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Economie 6/06/2013 13:26:18

Solvay kondigt plannen aan om diepgaand transformatieprogramma door te voeren in zes Europese natriumcarbonaatfabrieken. Daarbij sneuvelen 450 jobs.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De herstructuringsplannen van Solvay komen niet uit de lucht gevallen. Al eerder liet de onderneming weten aan een strategie te werken om zijn productie van natriumcarbonaat winstgevender en efficiënter te maken.

Natriumcarbonaat is een wit kristallijn product dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in toepassingen zoals glas of detergenten.

In Europa heeft volgens Solvay de 'vraag geleden onder de economische teneergang die een structurele overcapaciteit heeft veroorzaakt'. Dat verklaart waarom enkel de Europese vestigingen getroffen worden. In de Green River fabriek in de VS wordt de productie – met beperkte investeringen – zelfs met 12% verhoogd.

Concreet zal de plant voor de productie in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en zal het bedrijf de capaciteit van Rosignano (Italië) gedeeltelijk afbouwen.

Daar staat tegenover dat het bedrijf naar eigen zeggen 'het volle potentieel zal benutten van zijn synthetische fabrieken in Torrelavega (Spanje) en Devnya (Bulgarije)'. De productie verschuift dus naar efficiëntere installaties.

Concreet zal de plant voor de productie van natriumcarbonaatactiviteit in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en wordt de productie in Rosignano (Italië) gedeeltelijk afgebouwd.

De Europese herstructureringsmaatregelen zullen naar verluidt ongeveer 450 jobs treffen in 2016, 'waaronder Povoa', aldus het bedrijf.

Doordat de groep veel openstaande vacatures heeft in andere vestigingen, zouden getroffen werknemers een voorkeursbehandelingen krijgen bij de aanwerving.

Solvay in een mededeling: 'Deze maatregelen zullen onze jaarlijkse kostenbasis voor natriumcarbonaat verbeteren met 100 miljoen euro in 2016, vergeleken met 2012'. << (BB) (foto: Solvay, soda ash plant in Bulgaarse Devnya)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners