BEMAS Innovation Award voor Mobiele versie CARL Touch - advertorial

Technisch nieuws 13/06/2013 9:09:51

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2013 werd de BEMAS Innovation Award uitgereikt aan Carl Software, voor 'CARL Touch', de mobiele applicatie van het 'CARL Source CMMS-systeem'.

Lees hieronder verder   
Verwant

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Voor de Franse onderneming was deze prijs het tweede hoogtepunt van die week. Want even voordien opende ze ook een gloednieuw Benelux-filiaal in Brussel.

Carl Software ontstond in 1986 en ontwikkelde zich doorheen de jaren tot een belangrijke aanbieder van CMMS en Asset Management in Europa.

Het productgamma omvat vier sectorieel gerichte pakketten: CARL Source Factory (industrie), Facility (immobiliën en tertiaire activiteiten), Transport (transport van passagiers) en Source Health (gezondheidszorg).

Daarnaast ontwikkelde de firma ook beheersoftware voor KMO’s. Op Maintenance 2013 presenteerde Carl Software in avant-première ‘Carl Source 4’.

Paul-Henri De Fays, Algemeen Directeur Benelux: «Het gaat niet zomaar om een nieuwe versie, want in feite betreft het om een totaal nieuw product. Zo is de toepassing visueel helemaal herwerkt. CARL Source 4 heeft een totaal nieuwe gebruikersinterface/ontwerp, dit door toepassing van de nieuwste webtechnologieën.»

«Daarnaast zijn er nog honderden verbeteringen, zoals personaliseerbare grafische indicatoren op de startpagina, een nog completere en intuïtievere voorstelling van de asset boomstructuur, het aanpassen van gegevens in bulk, de integratie van een exclusieve Memo-functie, ...»

«Meer in het bijzonder bevat CARL Source 4 een groot aantal veldgeoriënteerde verbeteringen, zoals een uitgebreider beheer van de onroerende goederen en plattegronden dat de nieuwe specifieke concepten voor Facility Management integreert, alsook nieuwe functies voor de dienst na verkoop. Bovendien is CARL Source 4 nog sneller in weergave- en verwerkingstijden.»

«En tenslotte zijn er nog twee exclusieve nieuwigheden. Enerzijds is het pakket nu in staat om rapporten van de meeste controle-instanties te importeren. Deze worden rechtstreeks vanuit hun platformen gedownload en in CARL Source 4 geïntegreerd. Vertrekkend van deze verslagen start de applicatie de onderhoudswerkzaamheden met als doel de opmerkingen die tijdens deze controle zijn gemaakt, te verhelpen. Op die manier zijn de traceerbaarheid en tracking van deze opmerkingen op apparatuur of gebouwen gegarandeerd en geoptimaliseerd.»

«Anderzijds toont CARL Source 4 nu, naast de asset boomstructuur, onmiddellijk de AutoCad-documenten in DWG-formaat. Tevens is er een interactie met het pakket. Door het klikken op een asset in het AutoCAD document worden automatisch acties gestart, zoals een werkaanvraag, het ophalen van een interventieverslag, ... CARL Source 4 integreert op dezelfde manier alle externe applicaties die plattegronden of plannen via webservices kunnen beheren: GIS, in- of extern (bijvoorbeeld Google Maps) of andere planbeheersystemen.»

Benelux-vestiging geopend
De ‘BEMAS Innovation Award’ bewijst dat de Benelux-markt echt klaar is voor onze oplossingen», vindt Paul-Henri De Fays. «De software werd weliswaar al jaren met succes in België verdeeld door SI Group die zich specialiseert in de implementatie van technische infrastructuren. Maar wegens de taalbarrière bleef onze geografische aanwezigheid vooral tot Wallonië beperkt. Daarom heeft het management besloten om een volwaardig filiaal voor de Benelux-markt in Brussel te implementeren.»

Hiermee bestendigt Carl Software haar internationale traject, want in 2008 heeft ze al een dochteronderneming in Italië geopend, in 2010 was het de beurt aan Spanje en nog dit jaar komt ook New York aan de buurt.

«Tevens is CARL Source 4 in het Nederlands beschikbaar», aldus De Fays. «Maar nog belangrijker is dat de Benelux-verstiging mensen met een jarenlange ervaring in de onderhoudssector tewerk stelt.» <<

Voor meer informatie:
CARL Software Benelux
Veldkapelgaarde 30 B1.30.30 - B-1200 Brussel
Tel: +32 (0)2 880 62 02
www.carl-software.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners