• 13/06/2013

BEMAS Innovation Award voor Mobiele versie CARL Touch

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2013 werd de BEMAS Innovation Award uitgereikt aan Carl Software, voor 'CARL Touch', de mobiele applicatie van het 'CARL Source CMMS-systeem'.

Trefwoorden: #Bemas, #Bemas Innovation Award, #Carl Source, #Carl Touch, #CMMS-systeem, #mobiele software

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Voor de Franse onderneming was deze prijs het tweede hoogtepunt van die week. Want even voordien opende ze ook een gloednieuw Benelux-filiaal in Brussel.

Carl Software ontstond in 1986 en ontwikkelde zich doorheen de jaren tot een belangrijke aanbieder van CMMS en Asset Management in Europa.

Het productgamma omvat vier sectorieel gerichte pakketten: CARL Source Factory (industrie), Facility (immobiliën en tertiaire activiteiten), Transport (transport van passagiers) en Source Health (gezondheidszorg).

Daarnaast ontwikkelde de firma ook beheersoftware voor KMO’s. Op Maintenance 2013 presenteerde Carl Software in avant-première ‘Carl Source 4’.

Paul-Henri De Fays, Algemeen Directeur Benelux: «Het gaat niet zomaar om een nieuwe versie, want in feite betreft het om een totaal nieuw product. Zo is de toepassing visueel helemaal herwerkt. CARL Source 4 heeft een totaal nieuwe gebruikersinterface/ontwerp, dit door toepassing van de nieuwste webtechnologieën.»

«Daarnaast zijn er nog honderden verbeteringen, zoals personaliseerbare grafische indicatoren op de startpagina, een nog completere en intuïtievere voorstelling van de asset boomstructuur, het aanpassen van gegevens in bulk, de integratie van een exclusieve Memo-functie, ...»

«Meer in het bijzonder bevat CARL Source 4 een groot aantal veldgeoriënteerde verbeteringen, zoals een uitgebreider beheer van de onroerende goederen en plattegronden dat de nieuwe specifieke concepten voor Facility Management integreert, alsook nieuwe functies voor de dienst na verkoop. Bovendien is CARL Source 4 nog sneller in weergave- en verwerkingstijden.»

«En tenslotte zijn er nog twee exclusieve nieuwigheden. Enerzijds is het pakket nu in staat om rapporten van de meeste controle-instanties te importeren. Deze worden rechtstreeks vanuit hun platformen gedownload en in CARL Source 4 geïntegreerd. Vertrekkend van deze verslagen start de applicatie de onderhoudswerkzaamheden met als doel de opmerkingen die tijdens deze controle zijn gemaakt, te verhelpen. Op die manier zijn de traceerbaarheid en tracking van deze opmerkingen op apparatuur of gebouwen gegarandeerd en geoptimaliseerd.»

«Anderzijds toont CARL Source 4 nu, naast de asset boomstructuur, onmiddellijk de AutoCad-documenten in DWG-formaat. Tevens is er een interactie met het pakket. Door het klikken op een asset in het AutoCAD document worden automatisch acties gestart, zoals een werkaanvraag, het ophalen van een interventieverslag, ... CARL Source 4 integreert op dezelfde manier alle externe applicaties die plattegronden of plannen via webservices kunnen beheren: GIS, in- of extern (bijvoorbeeld Google Maps) of andere planbeheersystemen.»

Benelux-vestiging geopend
De ‘BEMAS Innovation Award’ bewijst dat de Benelux-markt echt klaar is voor onze oplossingen», vindt Paul-Henri De Fays. «De software werd weliswaar al jaren met succes in België verdeeld door SI Group die zich specialiseert in de implementatie van technische infrastructuren. Maar wegens de taalbarrière bleef onze geografische aanwezigheid vooral tot Wallonië beperkt. Daarom heeft het management besloten om een volwaardig filiaal voor de Benelux-markt in Brussel te implementeren.»

Hiermee bestendigt Carl Software haar internationale traject, want in 2008 heeft ze al een dochteronderneming in Italië geopend, in 2010 was het de beurt aan Spanje en nog dit jaar komt ook New York aan de buurt.

«Tevens is CARL Source 4 in het Nederlands beschikbaar», aldus De Fays. «Maar nog belangrijker is dat de Benelux-verstiging mensen met een jarenlange ervaring in de onderhoudssector tewerk stelt.»


Voor meer informatie:
CARL Software Benelux
Veldkapelgaarde 30 B1.30.30 - B-1200 Brussel
Tel: +32 (0)2 880 62 02
www.carl-software.be