Dassault Systèmes plant overname Apriso

Economie 18/06/2013 11:25:06

Dassault Systèmes wil Apriso gaan overnemen om zijn platform te verrijken met veel meer mogelijkheden voor het managen van alle productiefaciliteiten.

Lees hieronder verder   
Verwant

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET -- Met Apriso gaat Dassault Systèmes het 3DExperience-bereik in diverse sectoren vergroten. Zoals de markt voor consumentenproducten, in de verpakkingsindustrie, de high-tech sector, life sciences, transport en mobiliteit, militaire toepassingen en lucht- en ruimtevaart, alsook de machine- en apparatenbouw.

De oplossingen van Apriso worden door veel bekende producenten toegepast, waaronder Alstom, British American Tobacco, Bombardier, Cummins, General Motors, Hitachi, Japan Tobacco, L'Occitane, Lockheed Martin, L'Oreal, Philip Morris International, Saint-Gobain, Textron Systems, Trixell, Valeo, en Volvo CE.

Deze oplossingen synchroniseren wereldwijde productienetwerken om realtime inzicht en controle te krijgen over de eigen productieprocessen en die van toeleveranciers. Dit gebeurt op basis van uniforme operationele standaarden die wereldwijd holistisch te beheren zijn.

Tegelijkertijd wordt via een continu verbeteringsproces steeds beter aan de lokale markt- en klantenbehoeften voldaan.

Apriso zal worden geïntegreerd in het DELMIA-portfolio van Dassault Systèmes en de virtual reality functionaliteit van het 3DExperience-platform. Dit verzekert klanten van digitale continuïteit en een volledig inzicht in al hun bedrijfsprocessen, van idee tot ontwerp, productie en de beschikbaarheid voor alle klanten in de wereld.

"Deze acquisitie zal de beide oplossingen samenbrengen om onze klanten een nieuwe business experience te bieden", zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. "De vraag is niet langer 'wat is het volgende innovatieve idee' maar 'kan je dat idee snel, efficiënt en prijsbewust produceren? Kan je uitblinken in het snel reageren op globale trends met flexibele lokale productiefaciliteiten?'"

Beiden hebben een definitieve overeenkomst getekend, op basis waarvan Dassault Systèmes via een kastransactie Apriso wil overnemen. Met de overname zou voor zo'n 1,53 miljoen euro gemoeid zijn.

Het afronden hiervan is onderhevig aan normale overnamevoorwaarden, waaronder goedkeuring op basis van de wet- en regelgeving. Deze transactie wordt naar verwachting in juli 2013 afgerond. << (GL) (foto: Dassault Systèmes)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners