• 19/06/2013

Reeds 300 000 verkochte eID-lezers in België

Vasco Data Security International kondigde onlangs aan dat het de kaap van 300 000 verkochte eID-lezers in België bereikt heeft.

Trefwoorden: #eID-lezers, #tax on web, #Vasco, #Vasco Data Security, #veilig aanmelden

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vasco Data Security )

ENGINEERINGNET.BE -- De eID-kaartlezer kan voor verschillende online applicaties gebruikt worden. De bekendste en meest gebruikte applicatie voor de eID-kaartlezer is tax-on-web.

De kaartlezer wordt dan gebruikt om belastingen online in te dienen. Naast tax-on-web kan de eID-lezer gebruikt worden om online gegevens na te kijken bij overheidsinstellingen, aangifte te doen bij de politie, documenten digitaal te ondertekenen,…

Op my.belgium.be staat een lijst met de overheidsapplicaties waarvoor de eID-kaart kan worden gebruikt.

De installatie en het gebruik van deze eID-kaartlezer zijn heel eenvoudig. De burger moet enkel de software en de eID-software van Fedict op zijn computer installeren. Voor Windows Vista en Windows 7 is zelfs geen installatie vereist.

Vervolgens hoeft de burger enkel zijn of haar kaartlezer te verbinden met de computer via de USB-poort en kan hij of zij aan de slag.

De eID-kaart met bijbehorende pin is persoonlijk en zorgt ervoor dat ook je online identiteit gewaarborgd wordt. Door gebruik te maken van je eID-kaart weet men zeker dat de persoon die aanlogt zeker is wie hij zegt te zijn.


(GL)