Klaar voor de toekomst: B&R's Panel PC900 en APC910 - advertorial

Technisch nieuws 20/06/2013 11:07:49

Met de Panel PC900-serie én de Automation PC910 komt B&R tegemoet aan de verzuchtingen van machine- en installatiebouwers op zoek naar betrouwbaarheid, kwaliteit en robuustheid.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Nieuw is dat niet bij B&R, maar de Oostenrijkse ingenieurs slagen er wonderwel in dat telkens voor elkaar te krijgen. Desnoods kloppen ze aan bij de ontwikkelingsafdeling van chipbouwer Intel om hun nieuwe systemen hypersnel beschikbaar te maken voor hun klanten.

Neem de Automation PC 910. Naargelang de applicatie, heb je de keuze uit een hele reeks processoren: gaande van de single-core Celeron tot de quad-core Core i7 van Intel.

Niets speciaals, zo lijkt het, maar het is wel zo dat de Automation PC910 zelfs in een versie zonder ventilator beter scoort dan het duurste model in de vorige reeks, waardoor hij de meest veeleisende opdrachten aankan, zoals bijvoorbeeld het aansturen van complexe machinevisiesystemen.

Dat is mogelijk doordat de APC gebruikt maakt van Intel's multicore-technologie, die méér performantie biedt zonder dat het energieverbruik evenredig stijgt.

Voor de toekomst gemaakt
Normaliter is het zo dat industriële PC's wat achterop hinken bij de kantoor-informatica als het op performantie aankomt. De Intels van deze wereld ontwikkelen vooral met consumer electronics - zeg maar de massamarkt - in het achterhoofd.

Het kon dus wel een tijdje duren vooraleer industriële PC's die achterstand wegwerkten, vooral waar het performantie en multimedia betrof. Niet zo met de nieuwe APC 910 en de Panel PC900-reeks: die zijn vanaf de basis opgebouwd in nauw overleg met Intel's ontwikkelingsafdeling.

Toen B&R aanklopte bij de halfgeleidergigant, waren de ingenieurs namelijk volop bezig met het uittekenen van hun krachtige Core i-processorarchitectuur - wat later de Core i3, i5 en i7 zou worden. Vanaf het moment dat deze CPU's verscheept werden, was de engineeringafdeling van B&R klaar om ze onmiddellijk in haar nieuwste PC-systemen te implementeren.

Zonder achterstand, dus. Voor wie nog twijfelt: samen met de nieuwe QM77 Express-chipset bieden deze CPU's de krachtigste combinatie die vandaag voor industriële computers beschikbaar is. Of, zoals Matt Langman, Director of Marketing van Intel's Intelligent Systems Group het zegt: «Deze systemen zijn nu al klaar voor het intensieve rekenwerk dat zal nodig zijn voor de automatiseringssystemen van morgen.»

Wat betekent dat je alvast een hele tijd 'safe' zit. En vermits er voldoende power aan boord is, vormen complexe 2D- en 3D-graphics uiteraard geen probleem.

Panel PC900
Idem voor de Panel PC900, een reeks van scherm-PC's die de aloude operatorpanelen met knoppen definitief naar het museum verwijst. Deze multi-touch schermen zijn uitgerust met dezelfde multicore-technologie.

Vooral de nieuwe grafische mogelijkheden zullen ontwikkelaars en operatoren aanspreken: zo kan er bijvoorbeeld in- en uitgezoomd worden, kunnen objecten roteren en kan met één handbeweging geswiped worden naar het volgende scherm.

Deze panel-PC's sluiten dus nauw aan bij wat intussen zowat iedereen kent van zijn smartphone of tablet-PC: een intuïtieve gebruikersinterface. Bovendien: doordat voor kritische processen of potentieel gevaarlijke handelingen twee handen nodig zijn, is het een veiligheidsverhogende manier om machines, processen of installaties te bedienen. <<

Voor meer informatie:
Ninovesteenweg 198 - B-9320 Aalst
Tel. (0)53 21 20 01 - Fax (0)53 21 20 14
office.be@br-automation.com - www.br-automation.com

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners