Primeur: GPRS opvolging luchtvracht

Bedrijfsnieuws 27/06/2013 11:02:22

Naar aanleiding van het VIL-project 'GPRS-monitoring van luchtvracht', werden voor het eerst testvluchten met GPRS-monitoring uitgevoerd tussen Brussels Airport en Washington en Atlanta.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belfius en Lab Box investeren 7 miljoen euro in Skipr

Efficiëntere scheepvaartbegeleiding en planning in Antwerpse Haven

Internationaal consortium lanceert project rond logistiek van de toekomst

Realistisch geautomatiseerde logistiek voor uw productieomgeving

6 genomineerden voor Leeuw van de Export 2020 bekend gemaakt

Project rond efficiëntere ophaling van stedelijk bedrijfsafval

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Aan dit project/onderzoek, waarvan het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) onlangs op Belgocontrol de resultaten voorstelde, namen 11 bedrijven deel.

Tijd- en temperatuurkritische goederen maken een belangrijk deel uit van luchtvracht. Voor deze goederen moeten de opslagcondities en locatie strikt worden opgevolgd.

Uit eerder VIL-onderzoek over de opvolging van goederen bleek dat GPRS (General Packet Radio Service)-technologie vele voordelen biedt voor de opvolging van luchtvracht en tegemoet komt aan de belangrijkste eis van de markt, namelijk technologie die infrastructuuronafhankelijk is.

Binnen het project ‘GPRS-monitoring van luchtvracht’ onderzocht het VIL de praktische inzetbaarheid van deze technologie voor Vlaamse luchtvrachtactoren.

Met goedgekeurde GPRS/gps-toestellen voorzien van een automatisch aan- en afschakelmechanisme, voerde het VIL succesvolle testvluchten uit tussen Brussels Airport en Washington, Dulles International Airport en Atlanta International Airport.

Het is de eerste keer dat de technologie met zoveel betrokken stakeholders werd getest en de resultaten waren bijzonder positief.

Het gebruik van GPRS-toestellen op luchtvaartroutes laten goedkeuren is een proces van lange adem. Het VIL bracht met zijn project de zaken in een stroomversnelling.

Zo werd ondertussen vorig weekend ook de eerste testvlucht uitgevoerd naar Singapore. Het gebruik van de technologie is een extra troef voor Brussels Airport om zich verder te profileren als pharma en high value hub bij uitstek.

GPRS-monitoring zorgt voor alle actoren in de luchtvrachtketen voor een betere transparantie doorheen de verschillende stappen in de toeleverketen, zowel in de voortgang in de keten als in de status en conditie van de zending.

Zo krijgt de klant in realtime informatie, zoals temperatuur en locatie, en kan snel worden opgetreden bij onregelmatigheden. << (GL) (foto: VIL)

Dit zijn de elf deelnemende bedrijven:
Aviapartner, Biobest, Brussels Airlines, The Brussels Airport Company, Ceva Logistics, DHL Global Forwarding, Owens Corning, Scania Parts Logistics, Sentipharm (MSD), Swissport en WFS.

Het VIL kon binnen dit project rekenen op de steun van: Brucargo Strategic Committee, Douane, Essencia, IATA, Marsh Risk Consulting en POM Vlaams-Brabant. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners