Nieuwe voorzitter voor essenscia Brussel

personalia 28/06/2013 8:43:40

Didier Malherbe werd vandaag tijdens de Algemene Vergadering van essenscia Brussel verkozen tot nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe voorzitter voor essenscia Brussel

Emulco en BASF winnaars van eerste essenscia Innovation Award - artikel

Ir Frank Coenen volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

Essenscia herlanceert High Level Group Chemie en Life Sciences

Inschrijvingen chemische procestechnieken verdrievoudigen in vijf jaar

Essenscia promoot Belgische chemie en farma in Japan

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Didier Malherbe, gedelegeerd bestuurder van UCB Belgium en Vice President van UCB, volgt vanaf vandaag Jean-Antoine De Muylder op als voorzitter van Brusselse afdeling van essenscia (federatie van de chemische industrie).

Met een ervaring in zowel de politieke en economische wereld als bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zal Didier Malherbe zorgen voor de verdediging van de belangen van de ruim 120 leden-ondernemingen bij de overheden.

Met meer dan zeven jaar ervaring bij het Belgische biofarmabedrijf UCB, één van de grootste bedrijven uit de sector gevestigd in Brussel, is hij de geknipte persoon om de sector te vertegenwoordigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het behoud van de steun voor onderzoek en ontwikkeling in het Brussels Gewest is één van de topprioriteiten voor de kersverse voorzitter.

“Innovatie is de essentie van de farmaceutische industrie, maar het is ook een belangrijke voorwaarde voor toekomstige groei. Het is daarom essentieel dat het Brussels Gewest onderzoeksactiviteiten blijft aanmoedigen door specifieke steunmaatregelen”, aldus Didier Malherbe.

De non-discriminatie van producten uit de chemische industrie in het Brussels beleid inzake duurzaam bouwen zal een dossier zijn dat hij nauwlettend zal opvolgen.

“De duurzaamheid van een gebouw wordt tijdens zijn hele levenscyclus gemeten en richt zich op de gehele prestaties van het gebouw. Het gebruik van chemische materialen past perfect in deze aanpak en geeft een antwoord op de grote uitdagingen van Brussel op het vlak van duurzame renovatie van oude gebouwen en de bouw van nieuwe energiezuinige woningen”, zegt Didier Malherbe.

Mobiliteit wordt één van de belangrijkste randvoorwaarden voor de verdere economische ontwikkeling van Brussel. De nieuwe voorzitter zal de voorstellen van de werkgeversorganisaties voor een beter mobiliteitsbeleid in Brussel voluit steunen.

Gezien het enorme belang van de sector chemie en life sciences voor de Belgische export, zal Didier Malherbe zich eveneens inzetten om de internationale rol van Brussel te versterken. << (GL) (foto: jj@triptyque.be, Didier Malherbe)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners