• 28/06/2013

Nieuwe voorzitter voor essenscia Brussel

Didier Malherbe werd vandaag tijdens de Algemene Vergadering van essenscia Brussel verkozen tot nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar.

Trefwoorden: #Didier Malherbe, #essenscia, #federatie van de chemische industrie, #Jean-Antoine De Muylder, #UCB

Lees verder

personalia

( Foto: jj@triptyque.be, Didier Malherbe )

ENGINEERINGNET.BE -- Didier Malherbe, gedelegeerd bestuurder van UCB Belgium en Vice President van UCB, volgt vanaf vandaag Jean-Antoine De Muylder op als voorzitter van Brusselse afdeling van essenscia (federatie van de chemische industrie).

Met een ervaring in zowel de politieke en economische wereld als bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zal Didier Malherbe zorgen voor de verdediging van de belangen van de ruim 120 leden-ondernemingen bij de overheden.

Met meer dan zeven jaar ervaring bij het Belgische biofarmabedrijf UCB, één van de grootste bedrijven uit de sector gevestigd in Brussel, is hij de geknipte persoon om de sector te vertegenwoordigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het behoud van de steun voor onderzoek en ontwikkeling in het Brussels Gewest is één van de topprioriteiten voor de kersverse voorzitter.

“Innovatie is de essentie van de farmaceutische industrie, maar het is ook een belangrijke voorwaarde voor toekomstige groei. Het is daarom essentieel dat het Brussels Gewest onderzoeksactiviteiten blijft aanmoedigen door specifieke steunmaatregelen”, aldus Didier Malherbe.

De non-discriminatie van producten uit de chemische industrie in het Brussels beleid inzake duurzaam bouwen zal een dossier zijn dat hij nauwlettend zal opvolgen.

“De duurzaamheid van een gebouw wordt tijdens zijn hele levenscyclus gemeten en richt zich op de gehele prestaties van het gebouw. Het gebruik van chemische materialen past perfect in deze aanpak en geeft een antwoord op de grote uitdagingen van Brussel op het vlak van duurzame renovatie van oude gebouwen en de bouw van nieuwe energiezuinige woningen”, zegt Didier Malherbe.

Mobiliteit wordt één van de belangrijkste randvoorwaarden voor de verdere economische ontwikkeling van Brussel. De nieuwe voorzitter zal de voorstellen van de werkgeversorganisaties voor een beter mobiliteitsbeleid in Brussel voluit steunen.

Gezien het enorme belang van de sector chemie en life sciences voor de Belgische export, zal Didier Malherbe zich eveneens inzetten om de internationale rol van Brussel te versterken.


(GL)